Potkupalloilijat täyttävät suon Hyrynsalmella

Hyrynsalmen Vuorisuolla ratkotaan jälleen suopotkupalloilun maailmanmestarruksia. Kaksipäiväisiin kisoihin on ilmoittautunut yhteensä yli 300 joukkuetta ja yli 5 000 pelaajaa.

Kotimaa
YLE / Paula Hiljanen

Suomalaisten lisäksi titteliä tavoittelee joukkueita Venäjältä, Skotlannista ja Espanjasta. Ensi vuonna tapahtuma laajenee myös Keski-Eurooppaan. Vaikka kyseessä on maailmanmestaruustaisto, ei lajia oteta kentällä liian vakavasti.

- Totta kai tämä on pääasiassa hauskanpitoa, mutta onhan tämä toki urheilua, kun se on ihan sairaan rankkaa. Ei tätä varmaan kukaan läpi vuoden haluaisi pelata, sanoo naisten kilpasarjajoukkue Bambien pelaaja Mari Ahvensalmi.

- Täällä on ollut kilpailuhenkisempää kuin odotin. Me otamme tämän vakavasti, olemme täällä voittamassa. Haluamme tehdä kansamme ylpeiksi. On harvinaista, että Skotlanti voittaa mitään, siksi haluamme pärjätä, naurahtaa harrestasarjassa kisaavaa skottijoukkue Single Malt Friskiesiä edustava Peter Seenan.

Edes aktiivisesta jalkapalloilutaustasta ei suokentällä ole apua. Tämän totesi muun muassa Espanjan kakkosdivarissa pelannut Carlos Mieres, joka oli suolla edustamassa toista kertaa kisoihin osallistuvaa espanjalaista Toros Rojos-joukkuetta.

- Tämä on täysin erilaista, ei ole paitsiota eikä suoria vapaapotkuja, tämä on erilaista, mutta mahtavaa urheilua. Tämä on hauskanpitoa, ystävien tapaamista ja upeaa.

Skoteille suokentän pitäisi sopia hyvin, arveli Seenan.

- Tämä näyttää tyypilliseltä Skotlannin jalkapallon valioliigan kentältä, joten alusta sopii meille. Tämä kätkee sen ettemme ole hyviä pelaajia. Alusta pienentää tasoeroja.

Suomi on maailmalla tunnettu erikoisista urheilutapahtumista, joiden voittaminen kiinnostaa kaukaakin tulevia. Seenan tutustui erikoisuuksiin opisellessaan Suomessa.

- Kuulin fantastisista, usein oudoista, suomalaisista tapahtumista kuten eukonkannosta ja saappaan- sekä kännykänheitosta. Ajatteli, että tämä olisi upea mahdollisuus kokea jotain uutta ja erilaista. Tämä on ollut mahtava kokemus.

- Meille oli tärkeää tulla takaisin Suomeen. Tänä vuonna tulimme voittamaan suopotkupalloilumestaruuden, vakuuttaa Carlos Mieres.