Liikuntavammaisten jousiammunnan MM-kulta ja -pronssi Suomeen

Keravalainen Osmo Kinnunen voitti liikuntavammaisten jousiammunnan MM-kultaa Italian Torinossa nujertamalla miesten W1-taljaluokan loppuottelussa Tshekin David Drahoninskyn. Turkulainen Jean-Pierre Antonios puolestaan nappasi pronssin voittamalla Iso-Britannian John Cavannaghin. Suomi sai MM-kisoista kahden mitalin lisäksi myös kaksi paralympiapaikkaa.

urheilu
Torinon MM-mitalistit vasemmalta: : David Drahoninsky, Tsekki (hopea). Jean-Pierre Antonios, Suomi (pronssi) ja Osmo Kinnunen, Suomi (kulta)
Torinon MM-mitalistit vasemmalta: David Drahoninsky, Tsekki (hopea). Jean-Pierre Antonios, Suomi (pronssi) ja Osmo Kinnunen, Suomi (kulta)Suomen Paralympiakomitea

Naisten tähtäinluokassa W1/W2 Saana-Maria Sinisalon tie katkesi puolivälierässä. Myöhään lauantaina selvisi kuitenkin, että viidenneksi sijoittunut Sinisalokin hankki joukkuepaikat huomioiden Suomelle yhden paikan.

Kinnuselle MM-kulta oli uran ensimmäinen.

Kinnunen oli liikuttunut voitostaan ja erittäin tyytyväinen kisaan.

- Olen tehnyt tänä vuonna hurjasti töitä, viimeisenä kahtena kuukautena olen ampunut 8000 laukausta ulkona. Ensimmäinen MM-kulta on kova saavutus, mutta ei tämä tähän jää. Lopullinen tähtäin on ensi vuonna Lontoossa.Tämä oli sellainen välitavoite, Kinnunen hehkuttaa.

Pronssi tuli Turkuun

Turkulainen Jean-Pierre Antonios iloitsi joukkuetoverinsa puolesta, vaikka häntä harmittikin yhä, ettei itse ollut taistelemassa kullasta. Pronssikin tuntuu hyvältä.

- Nyt on hyvä fiilis. Minulla oli hyvä taistelu Johnia vastaan. Harjoituskentällä tuli vielä selittämättömiä osumia, mutta nyt meni hyvin tässä. Jännityksessä todennäköisesti ampuu paremmin. Nyt pitää vain treenata enemmän, Lontoo on tärkein, koko kesän hyvässä tuloskunnossa ollut Antonios tilitti tuntojaan.

Paralympiapaikkoja vielä jaossa

Jousiampujilla on mahdollista hankkia paralympiapaikkoja vielä Iso-Britannian Stoke Mandevillessä 5.-9. syyskuuta käytävissä ranking-kilpailuissa. Toistaiseksi suomalaisilla on kolme paikkaa. Englannista paikkaa hakevat Torinossa 17:nnen sijan jakanut Keijo Kallunki ja Jukka Petäjä.

Lähteet: YLE Turku / Henri Kirkanen