Elokuussa korkataan tuoretta jäätä

Imatran jäähalli valmistuu tämän kuun aikana ja otetaan käyttöön 1.8. Lähes 10 miljoonaa maksanut halli on kaupungin suurin rakennusprojekti pitkään aikaan.

Imatra
Imatran uusi jäähalli
Pienemmälle kaukalolle on maalattu curlingrata.YLE

Kentän jäädytystyöt alkavat maanantaina. Kylmäkoneiden käynnistyksen jälkeen kuluu pari päivää, jonka jälkeen sille pääsee luistelemaan.

Urakan virallinen valmistumispäivä on 22. heinäkuuta, mutta tätä siirrettäneen vielä viikolla. Halli aukeaa imatralaisille silti aikataulussa, eli 1.8.

- Heti silloin on jo tulossa luistelijoita, tosin en vielä tiedä ketä, kertoo kaupungin tilahallintapäällikkö Markku Salo.

2 kaukaloa, 800 istumapaikkaa

Imatran uudessa jäähallissa on 2 kaukaloa. Toinen on normaalikokoinen ja toinen hieman pienempi harjoituskaukalo, johon on myös maalattu curlingrata.

- Harjoituskaukalo on tarkoitettu junioritoimintaan. Kaukalolle on myös oma katsomonsa, jossa on 200 seisomapaikkaa, Salo kertoo.

Kahvio mukaan ottaen hallissa on paikat 1300:n pään yleisölle, joista istumapaikkoja on 800. 9,4 miljoonaa maksanut halli on Imatran lähihistorian isoimpia rakennusprojekteja.

- Hyvä halli, jonka ulkonäöstäkin voi olla ylpeä. Ehkä uuden hallin myötä jääkiekon MM-tasolla luistelee 3 vuoden päästä lisää imatralaisia, Salo myhäilee.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala