1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Heidi Kyrö tekee hiekkakakkuja leikkipuistossa ja flirttailee estradeilla

Tangoprinsessaksi 15-vuotiaana kruunattu laulaja Heidi Kyrö on viettänyt viime aikoina paljon aikaa hiekkalaatikon reunalla ja leikkipuistossa puolitoistavuotiaan Kiira-tyttärensä kanssa. Silti studioonkin on ehditty, sillä uusi levy Maja ilmestyy syyskuussa ja sen tuorein singlelohkaisu Sielu lentää levoton soi nyt myös Radio Suomessa.

Heidi Kyrö

Heidi Kyrö kuuli Sielu lentää levoton -kappaleensa ensi kertaa radiossa Radio Hämeen suoran haastattelun aluksi - ja tokaisi heti, että "sehän kuulostaa hyvältä". Kappaletta on hänen mielestään ihana laulaa.

- Se on ihan laulujen laulu laulajan näkökulmasta. Siinä on hirveästi tekstiä eli selkeästi pitäisi artikuloida ja melodialinja liikkuu kuitenkin aika laajalla.

Laulu on nyt Radio Suomen soittolistalla, mutta viime vuodet ovat olleet tältä osin aika nihkeitä.

- Maja julkaistaan 7. syyskuuta ja siltä on julkaistu jo kolme sinkkua. Yksikään niistä ei ole kelvannut soittolistalle, mutta hyvä kun nyt kelpasi, hän toteaa.

- Välillä tuntuu, että se on ihan sattumanvaraista mikä nousee listoille. Eihän kukaan huonoa julkaise, en minä ainakaan mielestäni.

Älä tule paha kakku -elämää

Kiira-tytär on tietysti äidin silmäterä ja aikaa on vietetty leikkipuistossa ja hiekkalaatikon reunalla.

- Ihan erilaista elämäähän se on, mutta hyvin luontevasti se on mennyt. Kiira on ollut tosi ihana lapsi alusta asti, vuorovaikutus on ihan mahtavaa ja kun hän puhuu, niin se on ihan mielettömän hienoa, kertoo Heidi Kyrö.

- Kiira on oppinut paljon asioita laulujen kautta, on laulettu pienet sammakot ja muita lastenlauluja. Rytmi on veressä ja hän ei paljon epärytmiin taputtele. Hän on ollut koeyleisönä uusiin lauluihin ja jos laulu on hyvä, niin se tanssitaan alusta loppuun saakka.

Kohtaaminen yleisön kanssa tärkeää

Laulustudiota Hämeenlinnassa pyörittävä Kyrö esiintyy keikoillaan hyvin erilaisille yleisöille. Kohtaaminen onkin aina erilainen ja ainutkertainen, mutta esiintymiseen on toki omat niksinsä.

- Konserttitilanne on eri kuin yökerho tai festarilava. Konsertti on rauhallisempi ja silloin yritän luoda yleisöön sellaisen yleiskatseen, ehkä otan jonkun ihmisen ja laulan sille, ja sitten seuraavalle, ehkä flirttailevan lempeällä otteella. Välispiikeillä on iso merkitys tunnelmaan, hän kertoo.

- Jos aistii, ettei juttu mene perille, sitten on vaan tehtävä kaikki nämä ja enemmänkin, ja jos ei yleisö syty, ei se ole kenenkään vika. On myös yleisöjä, jotka eivät osaa näyttää tykkäämistä, tulevat konsertin jälkeen sitten kehumaan.

- Väitän, jos on hyvä esiintyjä ja hyvin valitut kappaleet ja esityksessä punainen lanka, niin kyllä ne syttyy loppuun mennessä ihan varmasti ja palkitsee encoreilla, Heidi sanoo.