Suomalaisten ajoneuvo pommi-iskussa Afganistanissa

Suomalaisten rauhanturvaajien ajoneuvo ajoi tiistaina tienvarteen sijoitettuun pommiin Afganistanissa. Kukaan ei saanut iskussa vammoja. Iskun kohteeksi joutunut ajoneuvo vaurioitui käyttökelvottomaksi.

Kotimaa

Räjähdys tapahtui noin kello 15.30 paikallista aikaa 50 kilometriä Mazar-e-Sharifista länteen. Ajoneuvossa oli kolme suomalaista rauhanturvaajaa ja paikallistulkki.

Paikalle pyydettiin ilmatukea, mutta sitä ei kuitenkaan käytetty.

Iskun jälkeen yksi suomalainen rauhanturvaaja ja paikallistulkki tarkastettiin kenttäsairaalassa vammaepäilysten vuoksi. Kumpikin on jo palannut palvelukseen ja omaisille on tiedotettu asiasta.

Puolustusvoimien mukaan tilanne on tapahtumapaikalla rauhallinen ja suomalaisosasto jatkaa partiointia.

Edellinen suomalaisturvaajiin kohdistunut uhkatilanne oli vasta viime viikolla, kun suomalaisosastoa tulitettiin käsiaseilla ja singoilla. Tuolloinkaan kukaan ei loukkaantunut. Tulitus sattui suunnilleen samalla paikalla kuin tämänpäiväinen räjähdys, kertoo suomalaisen kriisinhallintajoukon komentaja, everstiluutnantti Petri Kosonen.

- Tämä on yhdestoista turvallisuustapahtuma sinä aikana, kun olen täällä ollut. Se mikä lauantaina sattui, oli täällä samalla suunnalla, Kosonen sanoo.

Petri Kosonen aloitti joukon komentajana maaliskuussa.

Lähteet: YLE Uutiset