Paypalin hakkeroinnista epäiltyjä pidätetty Yhdysvalloissa

Yhdysvaltain viranomaiset ovat pidättäneet 14 ihmistä epäiltynä viime joulukuun hakkeriskuista. Heidän epäilllään olevan osallisia verkkomaksupalvelu Paypaliin tehtyihin iskuihin, sen jälkeen kun Paypal lopetti yhteistyönsä vuotosivusto Wikileaksin kanssa.

Ulkomaat
PayPal-verkkosivu
YLE Uutisgrafiikka

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI pidätti 14 ihmistä yhdeksässä osavaltiossa liittyen Paypalin tapaukseen. Heitä syytetään salaliitosta ja tahallisesta vahingonteosta.

Jos heidät tuomitaan näistä teoista voi seurauksena olla vankeutta jopa 10 vuotta. Iskuista on epäilty hakkeriryhmä Anonymousta, jonka jäsenien uumoillaan olevan lähinnä teinejä ja nuoria aikuisia.

Paypalin lisäksi muun muassa Visa ja Mastercard keskeyttivät maksujen toimittamisen Wikileaksille, sen jälkeen kun vuotosivusto julkaisi yhdysvaltalaisdiplomaattien salaisia viestejä viime vuoden lopulla.

Hakkerit vastasivat yhtiöiden päätökseen iskuilla, jotka lamauttivat verkkosivustojen toiminnan. Paypal kärsi iskuista useita päiviä joulukuussa 2010.

Lisäksi suuriin hakkerointitapauksiin liittyen uutistoimisto Reutersin mukaan on pidätetty kaksi muuta ihmistä Yhdysvalloissa ja BBC:n mukaan viisi Euroopassa.

Lähteet: Reuters