1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. avoautot

Aurinko houkuttelee avoautot esiin

Suomi ei säiden puolesta ole avoautojen luvattu maa, paitsi kesällä. Kun aurinko paistaa, avoautot ilmestyvät talleistaan. Niitä ihaillaan ja niiden kuskeja kadehditaan.

avoautot
Kuvassa sininen Mustang-merkkinen avoauto ja mies sen ratissa
YLE / Kia-Frega Prepula

Pasi Pannula otti kauniina kesäpäivänä ajokikseen vuosimallin -72 avomallisen Ford Mustangin.

Sininen avoauto on varustettu V8-bensakoneella, automaattivaihteistolla ja sähkötoimisella katolla. Moottori murisee jenkkiautolle tyypillisen kumeasti. Pasi Pannulan mukaan sähkötoiminen rättikatto vilahtaa kolmessa sekunnissa päälle tarvittaessa, kunhan vain katon suojus on ensin poistettu sen päältä manuaalisesti.

Avoauton ratissa on Pannulan mukaan oikein mukava istua kauniilla säällä. Aurinkoa saa riittävästi, kunhan valitsee ajokelin oikein. Kuski joutuu ottamaan huomioon myös sen, että kyydissä olijaa katsotaan, jopa tuijotetaan. Jotkut kuskeista varautuvat siihen pukeutumalla auton tyylin mukaisesti. Pasi Pannulan ajovaatteet ovat ihan tavalliset, mutta hän myöntää, että näytillähän sitä ollaan.

Pannula on yksi kälviäläisen vanhoja autoja kunnostavan Classic Park- yrityksen omistajista. Classic Parkissa kunnostetaan vanhoja autoja, esitellään niitä ja vuokrataankin.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa

Lue seuraavaksi