Linna luo Wanaja Festivalille hulppeat puitteet

Vahvasti viime vuosina kasvanut hämeenlinnalainen Wanaja Festival syntyy parhaillaan Linnanpuistoon. Aiempia vuosia suurempi 42-metrinen päälava valmistuu keskiviikkona. Wanaja Festival vaikuttaa viikonvaihteessa kaupunginelämään vahvasti, sillä yleisöksi odotetaan 15 000:tä musiikinystävää ja esimerkiksi järjestelyt ovat mittavat.

kulttuuri
Kent
Kentin tyylikäs ja maulla toteuttu valoshow vei yleisön tunnelmasta toiseen.YLE Miki Wallenius

- Wanaja Festival on jo juurruttanut asemansa kesäfestivaalien joukossa. Hämeen keskiaikainen linna ja Vanajavesi luovat musiikkitapahtumalle hulppeat puitteet, mitä artistit aina ihailevat, sanoo Wanaja Festivalin promoottori Mikko Hansson, joka toivoo vieraiden pitävän paikat siistinä.

Parhaillaan Linnanpuistossa rakennetaan vauhdilla festarialuetta, johon pystytetään muun muassa telttoja, kojuja ja useita esiintymislavoja, joista suurin on festivaalia varten räätälöity 40-metrinen lava.

Kahdeksannen kerran järjestettävä Wanaja Festival tuo kaupunkiin kahden päivän aikana tuhansia eri-ikäisiä festivaalivieraita, jotka näkyvät ja kuuluvat myös näyttelyalueen ulkopuolella. Festivaali aiheuttaa myös joitakin erityisjärjestelyitä liikenteessä.

- Linnan alueen lähikortteleihin on kiertotiet ja asukkaita on informoitu. Myös desibelirajat ovat keskivertoa matalammat keskeisen sijainnin vuoksi. Äänenvoimakkuuksia valvotaan tarkasti, vakuuttaa Hansson.

Tänä vuonna vesiltä ei näe lainkaan esiintymislavoille. Uutta on myös yleisön muona, kuten tsekkiläinen ravintola ja sushibaari. Tampereentien varressa sijaitsevaa teltta-aluetta on myös laajennettu ja paikkojakin on jo ehditty myydä enemmän kuin viime vuonna yhteensä.

Hämeenlinnan Reskalle on parkkeerattu maastoauto, josta voi ostaa ennakkolippuja lauantaihin saakka.

Lähteet: YLE Häme