Jättimäinen värikuplalabyrintti kutsuu seikkailuun Turussa

Kuvittele yllesi kuplahalli, jossa pelataan tennistä. Laske hallin katto aivan pääsi päälle ja yhdistä käytävillä kymmeniä kuplahalleja vierekkäin. Kun mukaan lisätään erivärisiä kuplia, syntyy Turussa esillä oleva taidelabyrintti Colourscape.

kulttuuri
Festival One -kennostoa sisältä.
Festival One -kennostoa sisältä.Joona Haarala / Yle
Simon Desorgher soittaa huilua kennoston konserttisalissa.

Turun kulttuuripääkaupunkivuosi esittelee elokuun puoleenväliin asti lähes hehtaarin kokoista, maailman suurinta pvc-muovista tehtyä kuplien kennostoa. Turussa esillä olevan Colourscapen nimeksi on annettu Festival One.

Kupittaanpuistossa sijaitsevien kuplien sisällä lapset ja aikuiset voivat kokea väriseikkailun. Samalla voi kuunnella vaikkapa huilunsoittoa, konemusiikkia tai mongolialaista kurkkulaulua.

- Ota kengät pois ja tule sisälle, kehottaa Colouscapea esittelevä Eye Music Trustin tapahtumajohtaja Simon Desogher.

Kuplan sisäänkäynnissä kulkijalle annetaan viitta, joka on väriltään esimerkiksi punainen. Kun kuplan sisällä vaihtaa huonetta, niin viitan väri vaihtuu.

Musiikkia kuplan sisällä

Matka jatkuu kävellen erivärisiä käytäviä pitkin. Juokseminen on turvallisuussyistä kielletty. Hellepäivänä hiki valuu, ja joissakin huoneissa tuntuu iholla kuumottavan lämmin tuuli. Simon Desogher kertoo, että kennostoa pitää yllä viisi kompressoria, ja kennoston rakentamiseen menee useampi päivä.

Saavumme suureen hopeanväriseen saliin, jonka katto on korkealla.

- Täällä on erilaisia konsertteja. Olemme auki joka päivä, paitsi jos tuulee liikaa. Silloin joudumme päästämään ilman pois kuplista, Desogher selvittää.

Kuplien sisällä on tarjolla konserttien lisäksi erilaisia työpajoja ja tilassa tulee vierailemaan musiikkiryhmiä.

Kuplat myös Aurajoessa

Brittitaiteilijat aikovat hätkähdyttää myös Aurajoessa. Perjantaina 22.7. ja Taiteiden yönä 18.8. kuplataiteilijat vievät pienempiä kuplia Aurajokeen, joiden sisällä tullaan tekemään erilaisia esityksiä. Luvassa on silloinkin musiikkia ja lisäksi akrobatiaa.

Aurajokiesitykset ovat Aurasillan ja Tuomiokirkkosillan välisellä alueella.

Varsinainen jättikokoinen muovikuplasto sijaitsee Kupittaan Urheiluhallin ja jalkapallostadionin välissä. Kupla aukeaa lauantaina 23.7.

Ylläolevasta videosta voit katsoa, miten kuplassa liikutaan ja kuinka värit vaihtuvat.

Lähteet: YLE Turku / Joona Haarala