1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Mr. Gay Finland

Uusi Mr. Gay Finland kruunataan illalla

Suomen homomiesten uusi keulakuva valitaan tänä iltana ravintola DTM:ssä Helsingissä. Mr. Gay Finlandia ovat valitsemassa muun muassa homoikoni Kaija Koo ja Miss Suomi 2011 Pia Pakarinen.

Mr. Gay Finland

Helsinki Pride -viikolla riittää mieskauneutta. Uusi Mr. Gay Finland tänä iltana yhdentoista ehdokkaan joukosta.

Voittajan valitsee tuomaristo, johon on viime hetkellä liittynyt myös hallitseva Miss Suomi Pia Pakarinen.

- Tuen ihmisoikeuksia ja osallistun innoissani Helsinki Pride -viikon tapahtumiin. Lisäksi Mr. Gay Finland on loistava esimerkki siitä, että kauneuskisa voi olla hauskaa ja tehdä hyvää, Pia Pakarinen sanoo.

Jani Toivola sivuun viime hetkellä

Tuomariston aiemmin julkistetut jäsenet ovat artisti ja homoikoni Kaija Koo, Elle Suomen päätoimittaja Mirva Saukkola, australialainen Mr. Gay Worldin johtaja Eric Butter, ruotsalaisen QX-homolehden ja -internetsivuston toimitusjohtaja Jon Voss sekä Paparazzi-mallitoimiston Jari Leskinen. Kilpailun päätuomarina toimii koreografi Osku Heiskanen.

Myös illan juontajakaksikossa on tapahtunut viime hetken muutos: Ullariikka Koskelan juontajaparina nähdään Jarkko Valtee. Juontajaksi aiemmin lupautunut Jani Toivola on tänään Brysselissä, koska hänet valittiin tiistaina eduskunnan kehitys- ja väestöryhmän puheenjohtajaksi.

Farkkukierros ja lätkähuumaa

Finaalissa nähdään Mr. Gay Finland -ehdokkaat Jani Huhtala, Jari Kuisma, Jussi Laitinen, Jaakko Lehtinen, Miika Oksman, Markus Rekinen, Michael Sagulin, Topias Salonen, Nico Siukola, Petteri Sääskilahti ja Toni Takala.

Finalistit nähdään kolmessa eri asukokonaisuudessa. Ensimmäinen kierros tehdään farkkuteemalla ja toisen teema on “Jos mä oisin sä, mäkin oisin mun kaa” eli kyseessä on ehdokkaiden vapaavalintainen asu. Kolmannella, Dieselin kesän alusasumuotia esittelevällä kierroksella Mr. Gay Finland -finalistit myös kunnioittavat Suomen Leijonien MM-kultaa. Kilpailun stylistina toimii Pasi Loijas.

Äijin homo valitaan

Voittajan lisäksi illan aikana julkistetaan myös eilen päättyneen yleisöäänestyksen tulos sekä paras äijä. Paras äijä on kilpailijoiden keskuudestaan valitsema henkilö – yksi Mr. Gay Finlandin keskeisistä tavoitteista on homomiesten keskeisen solidaarisuuden edistäminen.

Tuore Mr. Gay Finland 2011 seurueineen osallistuu lauantaina 2.7. järjestettävään Pride-kulkueeseen omalla rekallaan. Tulevan vuoden haasteisiin kuuluu myös Kapkaupungissa järjestettävä Mr. Gay World -kilpailu.

Mr. Gay Finlandiksi haetaan komeaa ja empaattista homomiestä, joka pystyy puhumaan homojen oikeuksien puolesta. Hän suhtautuu ihmisiin ennakkoluulottomasti ja pystyy toimimaan hyvän tahdon lähettiläänä ja edustamaan Suomea maailmalla. Kilpailu on osa Helsinki Pride -viikkoa ja sen tuotto lahjoitetaan tänä vuonna Helsinki Pridelle.

Lähteet: YLE Helsinki / Tiina Hyvönen

Lue seuraavaksi