1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kalasatama

Kalasataman asunnot myyvät kuin häkä

Kiinnostus Helsingin Kalastamaa kohtaan kasvaa. Ensimmäiset asuntokohteet on jo varattu täyteen, vaikka varsinaista markkinointia ei ole edes aloitettu.

Kuva: YLE

Ostajaehdokkaat ovat jättäneet varauksiaan selvästi enemmän kuin ensimmäisinä valmistuvista kohteista päästään myymään tai vuokraamaan.

Mielenkiinto Kalastamaa kohtaan kasvaa nopeammin kuin uusia taloja saadaan. Esimerkiksi NCC:n avauskorttelin varauskirjat ovat jo täynnä vaikka varsinainen markkinointi on aloittamatta ja rakentaminenkin tontille alkaa vasta lokakuussa.

- Meillä on nyt jo hitas- ja kovanrahan kohteeseen noin 2 000 varausta, suurin osa niistä hitas-kohteeseen. Markkinoinnin alkaessa on ratkaistava kuinka asetamme hakijat järjestykseen ja kuinka ihmiset pääsevät varaamaan näitä asuntoja kun kiinnostuneita on näin paljon, toteaa myyntipäällikkö Elsi Lahdenmaa.

Hän pitää mahdollisena, että jonkinlaiseen arvontaa pitää mennä, jotta päästäisiin asiakkaiden tasapuoliseen ja oikeudenmukaiseen kohteluun.

Aso:n starttikohteet läpi käsien

Erityisen aikaisin ovat olleet liikkeellä Kalasataman asumisoikeusasuntojen hakijat, sanoo rakennuttaja-asiamies Seija Mölsä kaupungin asuntotuotantotoimistosta.

- Asumisoikeusyhtiöön tuli useampi sata hakemusta hakuaikana. Seuraavien hankkeiden osalta ei kuitenkaan vielä ole myöhäistä lähteä liikkeelle.

Hitas-tuotantoa on luvassa Kalasatamaan lisää ensi vuodelle, Mölsä lupaa.

- Kyllä meillä siellä tonttivarauksia on, ja pyrimme tiedottamaan niistä internet-sivuillamme.

ASO-asuntojen alhaiset hakunumerot viittaavat siihen, että vuorojonoon on tultu jo selvästi ennen aluerakentamisen aloittamista.