Ensimmäiset ravut lautaselle illalla

Ravustuskausi alkaa torstaina puoliltapäivin ja kestää lokakuun loppuun. Helsinkiläisen rapuravintolan henkilökunnalle juhlivat rapuasiakkaat ovat aina vuoden piristysruiske.

ravut
Rapuja ja tilliä tarjolla
Heli Sorjonen

Iltakuudelta ravintola Saariston asiakkaille tarjoillaan ensimmäiset ravut. Ennen sitä henkilökunnan kanssa käydään raputarjoiluihin liittyvät rutiinit läpi.

- Raputarjoilussa on aina niitä omia niksejä, niin henkilökunta odottaa kyllä innolla rapuasiakkaita, kertoo A&S -ravintoloiden palvelu- ja elämysjohtaja Marko Huttunen.

Rapukausi on myös taloudellisesti merkittävää aikaa ravintolalle.

- Kaikki ennusmerkit viittaavat nyt siihen, että on tulossa tosi hyvä rapukausi. Rapujen toimittajilta on tullut viestiä, että rapua on hyvin nousussa järvistä ja joista.

Marko Huttusen mukaan tänä vuonna saattaa mennä rikki 50 000 ravun raja. Se merkitsisi uutta ennätystä helsinkiläisravintolalle.

Täplärapu yleistynyt pöydässä

Kun ravintola Saaristo aloitti Sirpalesaaressa, keittiössä keitettiin vain jokirapua.

- Nyt täplärapu on vallannut jokia, järviä ja markkinoita. Jokirapu on silti yhä rapujen ykkönen, Huttunen sanoo.

30 prosenttia ravintolassa tarjoiltavista ravuista on täplärapuja.

Lähteet: YLE Helsinki