Kulttuuriministeri tuuppasi Cameronin Murdoch-suohon

Britannian kulttuuriministerin Jeremy Huntin varomattomat puheet ovat aiheuttaneet lisävaikeuksia pääministeri David Cameronille. Hunt sanoi parlamentissa keskiviikkona, että pääministeri keskusteli Rupert Murdochin yhtiön edustajien kanssa yhtiön valmistelemasta jättikaupasta. Cameron on useita kertoja kiistänyt keskustelut.

Ulkomaat

Hunt vakuutteli parlamentissa pääministerin keskustelujen BSkyB-maksutelevisioyhtiökaupasta olleen merkityksettömiä, sillä päätösvastuu oli kulttuuriministerillä. Opposition työväenpuolue tarttui kuitenkin heti Huntin puheisiin ja sanoi hallituksen myöntäneen keskustelut nyt ensimmäisen kerran. Työväenpuolue vaati Cameronia julkistamaan välittömästi yksityiskohtaiset tiedot keskusteluistaan Murdochin yhtiön kanssa.

Cameronilta kysyttiin parlamentin istunnossa ennen Huntin puhetta yhdeksän kertaa, onko hän keskustellut Murdochin yhtiön johdon kanssa BSkyB-kaupasta. Cameron toisteli, ettei hän ole käynyt asiasta epäasiallisia keskusteluja.

Myöhemmin pääministerin avustajat täsemensivät, että News Corporationin johtajat ovat saattaneet lobata Cameronia, mutta tämä on vastannut asian kuuluvan kulttuuriministerille.

Cameron on ehtinyt tavata Murdochin yhtiön johtoa peräti 27 kertaa vuosi sitten keväällä pidettyjen parlamenttivaalien jälkeen. Pääministerin kanslia on aiemmin väittänyt, ettei BSkyB-kauppa noussut esille tapaamisissa.

News Corporation perui viime viikolla ostotarjouksensa maksukanavayhtiön osake-enemmistöstä. Yhtiö omistaa BSkyB:stä 39 prosenttia.

Lähteet: YLE Uutiset