Hyppää sisältöön

Helle voi katkaista kylmäketjun

Lahden terveysvalvonnan mukaan lämpimilläkin säillä on tänä kesänä pystytty pitämään myymälöissä elintarvikkeet riittävän viileänä. Koska helteet eivät ole jatkuneet pitkään kerrallaan, ovat kylmälaitteet jaksaneet käydä. Kylmäketjusta pitää silti huolehtia.

Kylmässä säilytettävien elintarvikkeiden laatu on lämpimästä kesästä huolimatta pysynyt hyvänä.

Lahden terveysvalvonnan mukaan esimerkiksi kylmälaitteet ovat tänä kesänä kaupoissa pysyneet kunnossa, kun hellejaksot eivät ole kestäneet kerrallaan pitkään.

Terveystarkastaja Taina Rahkonen huomauttaa, että joskus kylmälaitteita myös ylitäytetään ja asiakkaan on oltava tarkkana tuotteensa käsittelyssä.

- Joskus näkee ylitäyttöä kylmälaitteissa. Asiakkaan pitää tietysti olla tarkka ainakin säilyvyydestä, kun tuotteen ottaa käryynsä ja sitten vie kauppakassiin ja autoonsa.

- Kylmäketju katkeaa helposti, eikä säilyvyys enää esimerkiksi leikkelelihalle tai muulle tuotteelle ole se, mikä on luvattu tuotteelle avaamattomana, Rahkonen neuvoo.

Lahden terveysvalvonnan johtaja Pekka Patrikka kertoo, että myös isoissa yleisötapahtumissa elintarvikkeiden laatu on pääosin hyvä.

- Tapahtumissa kiertää aika vakiintunut yrittäjien joukko, eikä ongelmia ole nyt ollut. Satunnaisilla yrittäjillä voi olla enemmän vaihtelua, Patrikka selvittää.

.
.