1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Aku Ankka seikkailee Turussa

Satu Hirvenoja ei peittele tyytyväisyyttään Turku Touringin toimistolla: markkinointiväki saa tulevana vuonna kaupungin markkinointiin vetoapua yhdeltä maailman tunnetuimmalta sarjakuvahahmolta, Aku Ankalta.

kulttuuri
Satu Hirvenoja iloitsee saadessaan Aku Ankan kaveriksi Turun-markkinointiin.Sannimari Lehtilä

Sarjakuvahamo Aku Ankka jättää tulevana vuonna Ankkalinnan hetkeksi ja siirtyy seikkailemaan Suomen Turkuun, tietysti kulttuuripääkaupunkivuoden kunniaksi.

- Turku on Aku Ankan seikkailujen päänäyttämö tulevana vuonna vain ja ainoastaan kulttuuripääkaupunkivuoden vuoksi, sanoo Turku Touringin kotimaan matkailusta vastaava Satu Hirvenoja.

Hänen mukaansa kaupungin pääseminen lehden sivuille yhdessä Lyypekin ja Tallinnan kanssa on kokonaisuudessaan merkittävä asia.

- Akun sivuille ei noin vain kuka tai mikä tahansa pääsekään! Kyllä tämä on ihan huikea juttu, että tekijät ottivat yhteyttä ja valitsivat Turun yhdeksi kohteeksi Akun seikkailuille!

Tarina tavoittaa miljoonia

Aku Ankalla on Suomessa noin 1,3 miljoonaa lukijaa. Akun Turun-seikkailu julkaistaan Suomen lisäksi myös Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa ja Virossa eli tarina tulee tavoittamaan miljoonia.

- Tällaista näkyvyyttä ei voisi ostaa edes rahalla, myöntää Hirvenoja.

Tarinan tarkka sisältö ei vielä ole kuin tekijöiden tiedossa.

- Sen verran osaan sanoa, että keskiajalla siinä kuljetaan ja aarretta jahdataan. Norjalaiset tekijät eli käsikirjoittaja Tormod Løkling ja piirtäjä Arild Midthun tekivät syyskuussa vierailun tänne ja annoimme heille yksityiskohtaista tietoa kaupungista ja sen historiasta. Sieltä se sitten ammentuu ammattilaisten käsissä lopulliseksi tarinaksi, Hirvenoja kertoo.

Se, että Aku läpsyttelee kesällä Turun keskiaikaisilla on joka tapauksessa Turulle varsinainen onnenpotku.

Juhlapainoksia suunnitteilla

Turku Touringissa pohditaan, josko historiallista Akua voisi kesällä olla myynnissä myös jonkinlaisina erityispainoksina.

- Suunnitteilla on kaikenlaista, mutta mitään ei ole vielä päätetty. Olisihan se tietysti hienoa juhlistaa näin isoa asiaa jotenkin erityisellä tavalla, Hirvenoja myhäilee.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi