Pullonkeräysvero raivostutti nettikommentoijia

Pullonkeräyksestä saatavat tulot täytyy ilmoittaa verottajalle, kertoo sanomalehti Karjalainen perjantain lehdessään. Myös pullojen keräys lasketaan veronalaiseksi ansiotuloksi, joka täytyy kirjata veroilmoitukseen. Nettikommentoijat ovat arvostelleet verottajaa ja vedonneet ympäristö- ja järkisyihin.

Kotimaa
Olutpulloja maassa.
YLE

Nimimerkki Jussi odottaa kovaa sumaa.

"Nyt vain kaikki ilmoittamaan veroehdotuksessa esim. 3 palautettua pulloa, kuitin kera tietenkin. Verohallinto ruuhkautuu niin että purkavat sitä sumaa vielä 2 vuoden päästäkin ja paljon muita asioita pääsee läpi..."

Nimimerkki Otetaan sille laskuttaisi valtiota.

"Pullonkerääjät voisi laittaa laskun valtiolle siivoamisesta, niin tasoittuu tulot. Kyllä on taas tämä meidän urheilija/näyttelijäkaarti tuolla eduskunnassa tehnyt hienon päätöksen."

Nimimerkki Future Matters ymmärtää.

"Tottahan se on, on se pullojen kerääminen elinkeinoa siinä missä kerjääminenkin. Isoimmat pullojenkerääjät tienaavat vuodessa melkoisen potin, verottomana."

Nimimerkki Ei sydämettömyydelle on tyrmistynyt.

"Kiertävät pullojen kerääjät ovat havaintojen mukaan heitä, jotka elävät köyhyysrajan huonommalla puolella, varakkaat kansalaiset eivät näitä kierrä keräämässä. Jos joku haluaa heitäkin verottaa, niin pitäisi ensin itse kokeilla kierrellä roskiksia öisin. Kyllä pullonkerääjät ovat vähäiset tulonsa ansainneet."

Nimimerkki uusi Suomi vaihtaisi jo hallinnon väen.

"No jo on verottajalla ajatukset. Jossain tulee raja vastaan ja nyt alkaa olla siinä pisteessä että väkeä aletaan pian kansan toimesta uudistaa hallinnossa. Ottakaa nyt järki käteen viimein ja vihdoin! Ahneudellakin on rajansa!"

Nimimerkki känniääliö yrittää ymmärtää.

"Verottaja ilmeisesti haluaa, että tyhjät pullot jäävät puistoihin."

Lähteet: YLE Uutiset