Kun päivän juoksee pallon perässä täynnä nuorta energiaa niin ruokaa kuluu. Maitoa 4 000 litraa, 500-600 kiloa jauhelihaa, satoja kiloja broileria. Suomen toiseksi suurimmassa jalkapalloturnauksessa keittiössä aherretaan pitkiä päiviä.
Suuret määrät ovat keittiössä työskentelevälle Mirja Nyblomille tuttuja, työpaikka kun löytyy koulun keittiöltä.
- Mielestäni Kokkolan kaupungille kuuluu, että kaupungin ruokapuoli on mukana Kokkola Cupin järjestelyissä. Hyvin olemme saaneet myös porukkaa mukaan tähän, vaikka onkin paras loma-aika, kertoo Nyblom.
Pitkä päivä keittiössä
Aamiaisen valmistelu alkaa kahden keittäjän voimin puoli kuudelta. Kolmas aloittaa lounasvalmistelut kuudelta. Päivällisen kimppuun käydään kello 11.30. Lisäksi tiimiin kuuluu dieettikeittäjä, jonka vastuulla on kaikkien erikoisruokavaliota noudattavien ateriat.
Ammattilaiset eli suurtalouskeittäjät vastaavat ruuan valmistuksesta, apuna pyörii 20 hengen talkooporukka auttamassa tarjoilussa ja astioiden huollossa.
Padat porisevat Kiviniityn koululla, jossa suurin osa pelaajista ruokailee. Kiviniityssä käy 2 700 ruokailijaa, lisäksi koululta toimitetaan Hollihaan, Hakalahden ja Länsipuiston kouluille kuhunkin 500-600 annosta.
Perjantaiaamuna helloilla porisi makaronipata lounasta varten, illalla on luvassa broilerikeittoa.
- Teemme paljon lasten suosikkiruokia, kertoo Mirja Nyblom.
Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa