1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Torro, Tammela

Evon retkeilyalue suositumpi kuin kansallispuistot

Hämeen retkeilyalueista Evo näyttäisi olevan suosituin. Tämä käy ilmi Metsähallituksen teettämistä viime vuotta koskevista kävijätutkimuksista.

Luonto on yksi Evon valtti ja myös yksi uudistetun näyttelyn teemoista. Kuva: YLE Häme

Kävijätutkimusten perusteella Evo on jopa suositumpi retkeilykohde kuin Hämeen alueen kansallispuistot Päijänne, Torronsuo ja Liesjärvi. Toisaalta Evolla kävijöiden määrää nosti viime vuonna kesällä järjestetty partiolaisten suurleiri Kilke. Partioleiri nosti myös Evolla kävijöiden rahankäyttöä.

Kävijätutkimuksen mukaan Torronsuolla käyneet ovat kuitenkin tyytyväisempiä palveluihin kuin Evolla käyneet. Torronsuon kävijätyytyväisyysindeksi on 4,14 asteikolla yhdestä viiteen. Evolla indeksi on 3,9.

Vuonna 2010 Evolla harrastettiin eniten kalastusta, kävelyä, uintia ja retkeilyä. Evon suosituin alue onkin Niemisjärven virkistyskalastusalue.

Torronsuon kävijät kertovat tärkeimmäksi syyksi kansallispuistossa vierailuunsa luonnon kokemisen, maisemat ja kuntoilun. Torronsuon kansallispuiston kohteista kiinnostivat eniten Kiljamon luontotorni, Hämeen luontokeskus sekä Härksaaren louhos.

Metsähallituksen kävijätutkimuksen mukaan suurin osa Evolla kävijöistä tuli viime vuonna Hämeenlinnasta, Lahdesta ja pääkaupunkiseudulta. Torronsuon kävijöistä enin osa tuli Forssasta, Helsingistä, Tammelasta ja Somerolta.