1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovaniemi

Rovaniemen kesäpassi myynyt alle tavoitteen

Rovaniemen matkailutuote kesäpassi on käynyt kaupaksi hinnan noususta huolimatta. Tähän mennessä 119 euron hintaisia passeja on myyty 240 kappaletta. Kesäpassin myynti näyttäisi kuitenkin jäävän alle tavoitteena olevan 800 kappaleen.

Taidemuseon alakerran toinen sali. Etualalla Maaria Wirkkalan "Found a Mental Connection", 1998, installaatio. Kuva: YLE / Tanja Männistö

Tämän kesän tavoitteena on tuplata kesäpassien myynti viime kesän 400 kappaleesta. Ensimmäisenä kesänä kesäpasseja myytiin parisataa.

Kesäpassin ostamalla koko perhe pääsee muun muassa Ranuan eläinpuistoon, Santaparkkiin ja Arktikumiin. Matkailuneuvoja Heidi Rantalan mukaan passeja myydään eniten Ranuan eläinpuistossa, jonka kautta moni matkailija tulee Rovaniemelle.

Kesäpasseja myydään nyt kolmatta kesää. Passin hinta nousi edelliskesästä 20 euroa ja uutena kohteena mukaan tuli Rovaniemen Taidemuseo.

Säästää rahaa

Kesäpassilla matkailijaperhe säästää rahaa, sillä perheliput esimerkiksi Santaparkiin, Arktikumiin ja Ranuan eläinpuistoon maksavat yhteensä 120 euroa.

Näiden lisäksi passilla pääsee Santasport-kylpylään ja Rovaniemen taidemuseoon. Perhe saa myös pari ilmaista laskua kesäkelkkaradalla ja Joulupukin kammarista lahjan.

Kesäpassissa perheen lasten määrää ei kuitenkaan ole rajoitettu kuten esimerkiksi Arktikumissa ja Santasportin kylpylässä. Suuret lapsiperheet siis hyötyvät eniten.

Kesäpassia myydään elokuun 14. päivään saakka.