1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Petri Nygård

Petri Nygård käyttää presidenttiä viinanjuonnin puolestapuhujana

Suomalaisen räppärin Petri Nygårdin rajut kiertueshowt ovat kuumentaneet yleisön tunteita kevään ja kesän aikana. Kesäfestivaaleja kiertävässä showssaan hän on muunmuassa manipuloinut kuvaa presidentti Tarja Halosen tv-puheesta. Imitaattorin suulla presidentti kehoittaa nuorisoa sekstaamaan ja ryyppäämään rajusti.

Istuva presidentti Tarja Halonen on päätynyt Suomen kiistellyimmän räppärin Petri Nygårdin lavashowhun, jossa käsiteltyä kuvaa hyväksi käyttäen presidentti kehottaa videolta juomaan alkoholia ja harrastamaan irtosuhteita. Kuva aloitusvideosta. Kuva: YLE / Miki Wallenius

Räpartisti Petri Nygård on tämän hetken kuumin ja eniten puhuttava rap-artisti Suomessa. Ahkerasti keikkailevalla tähdellä on rohkea ja hyvänmaun rajoja koetteleva show, jonka sisältöä hän on jo joutunut jonkinverran siistimään keikkajärjestäjien yleisön palautteen takia. Artisti nauttii nuoren yleisön keskuudessa suurta suosiota.

Nygårdin hittikappaleiden mukaisesti keikoilla viljellään laajalti alapäähuumoria ja puhutaan sangen suoraan seksistä ja alkoholin nauttimisesta.

Suomea parhaiillaan kiertävä show alkaa pitkällä videopuheella, jossa tuntemattomaksi jäävä imitaattori presidentti Tarja Halosen äänellä kiittelee rapartistin panosta suomalaiselle musiikkikulttuurille ja kehoittaa yleisöä seksiin ja runsaaseen alkoholinjuontiin.

Taitavasti tehdyssä videossa käytetään presidentin tv-puheesta napattua kuvaa, jota on jälkikäteen käsitelty ja animoitu. Näin on saatu Halosen suu liikkumaan härskin puheen tahdissa ja heiluttelemaan myös olutpulloa.

Hämeenlinnan Wanajafestivalin hieman varttuneemmassa yleisössä video nauratti, mutta toisaalta herätti myös närkästystä, jonka mukaan presidenttiä ei saisi liittää näin alapäätyyliseen esitykseen.

Istuvan presidentin kuvaa käytettiin myös Kansallisteatterin Tuntemattomassa sotilaassa vuonna 2007-2008, jossa kuvaa ammuttiin. Ohjaaja Kristian Smedsin ratkaisu herätti silloinkin keskustelua ja paheksuntaa teatteriyleisössä.