1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Manic Street Preachers

Wanajafestivaali jäänee yleisötavoitteestaan

Hämeenlinnan Wanajafestivaali tuskin rikkoi tänä vuonna 15 000 kävijän rajapyykkiä. Vaikka artistikattaus oli komea, söivät kesän lukuisat isot konsertit yleisön rahapussia. Manic Street Preachers ja Darkness eivät sittenkään saaneet massoja odotetunlaisesti liikkeelle.

Vielä mahtuisi. Wanajafestival ei tänä kesänä rikkonut vuoden 2010 yleisöennätystään. Kuva: YLE / Suvi Rajala

Promoottori Mikko Hansson soitteli hermostuneesti sunnuntaina Linnapuistossa talkooväelle. Monella oli venähtänyt lauantai-iltana juhlinta pitkäksi ja vapaaehtoiset voimat tuntuivat vetävän vielä unta keskipäivän tienoilla. Puisto oli yhä täynnä tavaraa, joka pitää saada pois ja pakattua rekkoihin.

Wanajafestivaalin loppulasku selvinnee vasta viikkojen kuluttua, mutta ennakkoarviot kävijämääristä liikkuvat alle 15 000:n tienoilla. Alkukesästä puhuttiin jopa 20 000 kävijän tavoitteesta mutta siitä jäätiin.

- Ei saatu tätä puistoa vielä tänäkään kesänä loppuunmyytyä, Mikko Hansson myöntää.

Oliko kesä liiankin kaunis ja kuuma, pelottivatko sääennusteet ja oliko musiikkia Suomen suvessa tarjolla liiankin kanssa? Sitä voi vain arvailla.

- Perjantai oli tänä vuonna poikkeuksellisesti parempi kuin lauantai. Kaija Koo ja Manic Street Preachers olivat ensimmäisen päivän nimet, jotka vetivät, Hansson ynnää.

Lauantaina perusvarmat Klamydia, Happoradio ja Kotiteollisuus keräsivät oman yleisönsä, mutta hämeenlinnalaistaustaiset Hevikorolla, Ultramariini, Paleface ja Uusi Fantasia eivät saaneet kerättyä suurta yleisöä lavansa eteen. Se kuuma kotimainen, myös aikuisempaan naisväkeen vetoava nimi puuttui.

Mikko Hanssonin ja Arde Jokisen pyörittämä viiden paikkakunnan Rock'n Roll Circus -kesäfestivaalikiertue pyörähtää vielä kerran parin viikon päästä Kokkolassa.