Omat pullot jäävät Tuskan ulkopuolelle

Metallimusiikin festivaali Tuska järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Helsingin Suvilahdessa. Ennen tapahtuma on pidetty Kaisaniemessä. Tänä vuonna myös festivaalin alkoholipolitiikka on toinen.

Kotimaa
Tuska-vieraat joivat juomat alueen ulkopuolella.
Tuska-vieraat joivat juomat alueen ulkopuolella.YLE / Simo Pitkänen

Aikaisempina vuosina Kaisaniemen Tuska-festivaalilla on erityisluvalla voitu sallia omien alkoholijuomien nauttiminen. Nyt pullojen tuominen Suvilahden festivaalialueelle on kielletty. Syynä on alkoholilaki, joka ei salli maksullisessa yleisötapahtumassa omien alkoholijuomien nauttimista.

Metallimusiikin ystävillä olikin alueen ulkopuolella kiire hörppiä juomat loppuun ennen kuin porteista käveltiin sisään. Paikalla uuteen sääntöön oltiin sekä tyytyväisiä että tyytymättömiä.

- Se ainakin rauhoittaa festaria, kun porukka ei vedä sitten ihan liikaa alkoholia. Kun he ovat täällä ulkona juomassa, niin sisällä saattaa olla vähemmän järjestyshäiriöitä, epäili Atte Torvikoski.

Eetu Kojon mielestä yksi Tuskan hyvistä puolista on ollut nimenomaan se, että sinne on voinut tuoda omat pullot mukana

- Ei tämä hyvälle tunnu. Ennen se oli niin, että jes, Tuskassa juomat sisään ja sisällä voi olla koko päivän, koska juomaakin riittää, Kojo muistelee.

Suvilahden asfaltti epäilyttää

Tänä vuonna Tuska-festivaali järjestetään ensimmäistä kertaa Suvilahdessa.

- Kaisaniemessä takatilat ja tuotannolliset paikat rupesivat käymään tosi ahtaiksi. Ilmassa on myös ollut sellaista, että puistoa remontoitaisiin. Päätimme mennä pois alta ennen sitä, kertoo Tuska-festivaalin promoottori Jouni Markkanen.

Uudella paikalla haluttiin myös kasvattaa festivaalin yleisökapasiteettia. Suvilahteen mahtuu enemmän väkeä kuin Kaisaniemeen. Tänä vuonna tapahtumaan odotetaan 30 000 vierasta.

Festivaalivieraat epäilivät, että Suvilahden kentällä laastareille saattaa olla käyttöä.

- Nyt saa pelätä asfaltti-ihottumaa, jos kaatuu pitissä. Tykkäsin enemmän Kaisaniemestä, kun siellä oli hiekkakenttä, Kim Lappalainen sanoo.

- Tämä on vähän karumpi alue, kun Kaisaniemessä oli nurmikkoa. Siellä oli myös puita, että pysty menemään varjoon. Nyt kun on kokonaan kenttäalue, niin ei ole niin sitä varjoakaan, Atte Torvikoski tuumi helteisenä perjantaina.

Lähteet: YLE Helsinki / Sara Malmberg