The Darkness rokkasi ja kimmelsi Wanajafestivaalin päätöksessä

Brittiläinen The Darkness sai energisellä glamrockillaan suomalaiset mukaansa Hämeenlinnan Wanaja Festivalin päätösiltana lauantaina. Varsinkin paluun bändiin tehnyt keulakuva, solisti ja kitaristi Justin Hawkins otti ison lavan haltuunsa juoksemalla, hyppimällä ja poseeraamalla koko potin edestä.

The Darkness
The Darkness veti kunnialla vuoden 2011 Wanajafestivaalit päätökseen bändiin palanneen solistinsa Justin Hawkinsin johdolla.YLE / Miki Wallenius

The Darknessin viime vuodet ovat olleet sekavia, johtuen solisti Justin Hawkinsin päihdeongelmasta. Lauantainen keikka Hämeenlinnan Wanaja Festivalilla osoitti, että homma on ainakin siltä osin hallussa, että bändi rokkaa livenä tosissaan. Takahuoneessakaan ei ollut pisaraakaan alkoholia.

Justin Hawkins oli illan johtotähti. Hän potki yhtyettä koko ajan kierroksille juoksemalla, hyppimällä ja poseeraamalla kuin takavuosien esikuvina toimineet rokkikukot.

Miehen imago oli kokenut muodonmuutoksen. Poissa olivat jeesuskutrit ja tilalle hän oli kasvattanut dalimaiset viikset ja parranpätkän.

Hawkinsin jatkuvasti falsettiin karkaileva ääni jakaa kuulijoiden mielipiteet, mutta yhtyeen pirteään 70-lukulaiseen glamrockiin ja kitarariffeihin perustuva iloinen, jopa naiivikin musiikki vie mukanaan.

The Darknessin hittilista ei ole vielä pitkä, mutta parhaat palat kuultiin, kuten Get Your Hads Off My Woman, One Way Ticket to Hell And Back, Love Is only a Feeling sekä odotettu I Believe in a Thing Called Love, joka sai Linnapuiston yleisön tanssimaan niin, että savipohjainen nurmikko oli taas hetken kuin trampoliini. Sehän on aina Wanaja Festivalilla hyvin menneen keikan todistus.

The Darkness oli oiva lopetus Wanaja Festivalille, vaikka sen vetovoimaa ennakkoon hieman epäiltiinkin. Bändi oli kuitenkin tullut jo päivää aiemmin haistelemaan ilmapiiriä ja ladannut itseensä energiaa. Ainakin Justin Hawkins jakoi pitkin iltaa kiitosta hyvänäpidosta sekä järjestäjille että yleisölle.

Bändi poistuikin alueelta sunnuntain vastaisena yönä kävellen muun yleisön joukossa kohti hotelliaan.

Lähteet: YLE Häme