Fanit surevat Amy Winehousen kuolemaa

Lauantaina kuolleen Amy Winehousen kuuntelijat jättävät hyvästejä laulajan kodin luona Britanniassa. 27-vuotiaana kuolleen Winehousen asunnon liepeille Lontoossa on kasaantunut suuria määriä kynttilöitä, kukkia ja muistokirjoituslappusia. Winehouse eli koko uransa ajan kuluttavaa päihteidensekaista elämää.

kulttuuri
Faneja Amy Winehousen talon edustalla.
Andy Rain / EPA

Huipulle ja ilmiöksi Winehouse nousi maailmanlaajuisella menestysalbumilla Back to Black. Se keikkui viikosta toiseen levylistojen kärkisijoilla ja oli vuonna 2007 kotimaansa myydyin sekä Suomen myydyin ulkomainen levy. Seuraavan vuoden Grammy-gaalassa hän korjasi palkintopotin, muun muassa vuoden tulokkaana ja taitavimpana naispoplaulajana.

Intensiivinen soul-laulaja Amy Winehouse oli otsikoissa paitsi lahjakkuutensa, myös elämäntyylinsä takia. Winehousen päihteidenkäyttöä ja vieroitushoitoa seurattiin tarkkaan vuosina, joina nuorten naisjulkkisten käsistä lähtenyt juhliminen nousi kuumaksi puheenaiheeksi. Samaan aikaan päihdesekoilut olivat päällimmäinen syy muun muassa Lindsay Lohanin, Britney Spearsin ja Paris Hiltonin medianäkyvyydelle.

Amy Winehousen ainoa Suomen-esiintyminen oli kaavailtu kesälle 2007. Laulaja saapuikin Suomeen saakka, mutta perui keikan samana päivänä.

Lähteet: AP, YLE Uutiset