1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Homohäistä odotetaan rahasampoa New Yorkissa

New Yorkin yritykset toivovat, että samaa sukupuolta olevien häät toisivat kaupunkiin paljon hääturisteja. Hotellit, hääsuunnittelijat ja catering-yritykset odottavat homoliittojen laillistamisesta uutta potkua taloudelleen.

Ulkomaat

Hotellit ja ravintolat kilpailevat parhaista homohää-tarjouksista. Esimerkiksi hääsviitin kylkiäisenä tarjotaan limusiini kaupungintalolle ja kaksi lippua Broadway-show'hun.

New Yorkin matkailutoimisto on jo aloittanut maailmanlaajuisen mainoskampanjan houkutellakseen homopareja viettämään häitään kaupungissa.

Odotukset eivät ole tuulesta temmattuja. New Yorkin osavaltion senaatti arvioi, että samaa sukupuolta olevien häät tuovat lähes 400 miljoonan dollarin lisän osavaltion talouteen kolmen vuoden aikana.

Kun Massachusetts laillisti homoliitot, sen talous kasvoi 111 miljoonalla dollarilla, arvioi Kalifornian yliopiston The Williams Institute.

Manhattanilla kalliita häitä

Häät ovat jo iso bisnes New Yorkissa. Keskiverto hääbudjetti Manhattanilla on 70 730 dollaria, eli 49 190 euroa. Summa on kaksi kertaa yhtä iso kuin maan keskiarvo.

Muutenkin samaa sukupuolta olevien liitot voivat tuoda New Yorkiin enemmän rahaa kuin muualle.

- New York on jo nyt lesbojen, homojen, biseksuaalien ja transsukupuolisten ykkösmatkakohde. Broadway ja kaupungin yöelämä ovat hyvin vetovoimaisia, toteaa Bernadette Coveny Smith, homohäiden suunnitteluun erikoistuneen yrityksen perustaja.

New York on Yhdysvaltain kuudes ja suurin homoliitot laillistanut osavaltio.

Ensimmäiset homoliitot virallistettiin New Yorkissa sunnuntaina.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi