Serenan varastettuja rannekkeita myyneet pojat jäivät kiinni

Poliisi on saanut kiinni kolme nuorta miestä, joiden epäillään myyneen vesipuisto Serenasta anastettuja pääsylippurannekkeita. Myyjiä on mahdollisesti ollut useampiakin. Asiaa tutkitaan edelleen törkeänä varkautena ja kätkemisrikoksena.

Kotimaa
Vesi houkuttaa helteellä.
YLE / Mika Kanerva

Kolmen kiinniotetun, iältään 15–17-vuotiaan nuoren miehen epäillään myyneen varastettuja rannekkeita. Poliisilla ei kuitenkaan vielä ole tiedossa, ovatko pojat itse anastaneet rannekkeet vesipuistosta.

Rannekkeita on myyty muun muassa Facebookin kautta, Helsingin rautatieasemalla ja kisahallin kulmilla. Rannekkeista on pyydetty ostajilta muutamia euroja.

Myyjiä on ollut ainakin neljä, sanoo rikoskomisario Sanna Springare.

- Kolme on saatu kiinni, mutta myyjiä on ollut ainakin yksi enemmän. Hänkin on poliisin tiedossa ja tulemme kuulemaan häntä asiasta tutkinnan edetessä.

Kotietsinnöissä löytyi osa rannekkeista

Poliisi on suorittanut asian vuoksi kotietsintöjä, joissa osa rannekkeista on saatu takaisin.

Tällä hetkellä poliisi ei vielä tiedä, kuinka paljon anastettua omaisuutta on edelleen kateissa tai minkä verran rannekkeita on jo myyty.

Rannekkeita on saatu poliisin haltuun noin 3 000 kappaletta. Varastetuksi niitä on ilmoitettu yli 6 500.

Asiasta jotakin tietäviä henkilöitä pyydetään ottamaan yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen: vihjeet.espoo@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).

Lähteet: YLE Helsinki