Suomi voitti kultaa cheerleadingin MM-kisoissa

Helsinkiläiset Mija Schrey ja Mika Pinnanen tekivät viime yönä Suomen aikaa cheerleadingin historiaa: he voittivat Suomen kaikkien aikojen ensimmäiset kultamitalit lajin MM-kilpailuissa.

cheerleading

Suomi avasi mitalitilin cheerleadingin MM-kisoissa jo ensimmäisenä päivänä. Helsinkiläiset Mija Schrey ja Mika Pinnanen voittivat kultamitalit partistunt-sarjassa niukalla 13 pisteen erolla isäntämaan Yhdysvaltoihin.

- Kilpailu oli todella tiukka ja keskustelua käytiin paljon, mutta parempi voitti puhtaammalla ohjelmalla, kertoo Suomen Cheerleadingliiton puheenjohtaja Heli Kaskela ylpeänä.

Mitaleita odotetaan myös tänään

Suomi otti kaikkien aikojen ensimmäiset MM-kultansa.

- Suomi on aina ollut lajin kärkimaita Euroopassa ja MM-kisoistakin on joka kerta tultu takaisin ainakin yksi mitali kaulassa, mutta tämä kirkkain on vielä puuttunut. Nyt se kuitenkin saavutettiin ja Suomi voi olla erittäin tyytyväinen, sillä USA on todella vaikea vastustaja kaikissa sarjoissa, Kaskela sanoo.

Eilen kilpailtiin myös viiden hengen ryhmästunt-sarjan MM-mitaleista, missä Suomi sijoittui kuudennelle sijalle pistein 579,5. Sarjan voitti odotetusti Yhdysvallat 736:lla pisteellä Norjan sijoittuessa hopealle pistein 701,3. Meksiko oli kolmas pistein 645.

MM-kilpailut jatkuvat tänään tanssisarjalla, naisten cheer-sarjalla sekä sekasarjalla, joista kaikista odotetaan myös mitalia. Sekasarjassa Suomen maajoukkueessa kilpailevat myös tuoreet kultamitalistit Mija Schrey ja Mika Pennanen.

Lähteet: YLE Helsinki / Tiina Hyvönen