1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Pia Pakarinen ei ota ennakkosuosikin paineita

Juukalaislähtöinen hallitseva Miss Suomi Pia Pakarinen valmistautuu parhaillaan noin kuukauden päästä Brasiliassa järjestettäviin Miss Universum -kisoihin.

kulttuuri
Miss Suomi Pia Pakarinen
YLE / Tapio Laakkonen

Kisan kulun Pakarinen tietää pääpiirteittäin. Loppu selviää kisapaikalla.

- 22. elokuuta pitää olla paikalla Sao Paolossa ja luvassa on ainakin pukujen sovitusta, haastatteluita, kuvien ottoa ja harjoituksia, kertoo Pakarinen.

Kahdeksas päivä syyskuuta on suuri preliminääri-show, jossa yli 80 kilpailijan joukko tiivistyy 15 finalistiin. Kilpailun finaali on 12. syyskuuta, jolloin kruunataan uusi Miss Universum.

Kisojen voittajan valitsee kansainvälinen tuomaristo, jonka jäsenistä Pakarisella ei ole vielä tietoa.

- Vaikka kisat järjestetäänkin Brasiliassa, on paikalla kansainvälinen tuomaristo, ettei kukaan vetäisi kotiinpäin. Olisi kyllä kiva tietää ketä siellä tuomaristossa istuu, sanoo Pakarinen.

Karisman täytyy loistaa

Nykyajan tiukat kauneusihanteet ovat Pakarisella tiedossa ja kilpakumppaneihinsa hän on kerennyt tutustua valokuvien välityksellä.

- Tottakai on tärkeää, että kroppa on kunnossa ja ulkoisesti kaikki hyvin. Itse olen tällä hetkellä tyytyväinen omaan kuntooni. Olen saanut treenillä paikkoja kiinteytettyä. Tietty myös hiukset, meikki ja vastaavat pitää olla kohdillaan, kertoo Pakarinen.

Miss Universum -kisoissa ei pelkällä hyvällä kropalla pärjää. Myös esiintymistaito pitää olla maailmanluokkaa.

- Varma esiintyminen ja lavakarisma vaikuttavat näissä kisoissa todella paljon. Menestyminen on varmasti myös paljon kiinni siitä, kuinka näissä asioissa onnistuu, kertoo Pakarinen.

Kilpailun lavat ovat suuret ja tuomariston sekä yleisön tarkkailevat silmät ovat kriittisiä. Miss Universum -kisoissa ei ole varaa päästää itseluottamustaan tippumaan.

- Täytyy osata ottaa se iso lava haltuun ja yrittää nauttia suuresta yleisömäärästä, eikä jäädä sellaiseksi harmaaksi hiirulaiseksi kyhjöttämään muiden taakse, selventää Pakarinen.

Vedonlyöntitoimiston ykkösrankattu

Eräs vedonlyöntitoimisto on rankannut Pakarisen kisojen ykkössuosikiksi. Pakarinen itse ei juurikaan moisesta hätkähdä.

- Kisat käydään vasta siellä Brasiliassa, joten tuollaisiin ei hirveästi kannata kiinnittää huomiota. Onhan se hieno juttu ja tuntuu kivalta, mutta turhan iso haloo siitä nousi, naurahtaa Pakarinen.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala / Helsinki

Lue seuraavaksi