1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. linja-autot

Linja-autoliikenne poliisin teemavalvonnassa

Liikkuva poliisi valvoo tällä viikolla tehostetusti bussiliikennettä. Bussivalvonta on sijoitettu ajankohtaan, jolloin lomaliikenne on vilkasta.

linja-autot
Busseja tarkkaillaan osana normaalia liikenteenvalvontaa.Pasi Takkunen YLE

Suomen poliisilla pääpaino valvonnassa on kuljettajien ajo- ja lepoaikojen sekä ajoneuvojen liikennekelpoisuuden valvonnassa. Valvonta on osa Euroopan liikennepoliisijärjestön TISPOLin jäsenmaissa samanaikaisesti toteutettavaa yhteisvalvontaa "Operation BUS".

Etelä-Pohjanmaalla bussiautoilijat saavat ainakin alkuviikon perusteella liikkuvalta poliisilta kiitosta. Keskustelua on käyty ainostaan lepoajoista. Niidenkin suhteen tilanne on selvästi parantunut takavuosista, sanoo ylikonstaapeli Oiva Ahola.

- Matka-ajat lasketaan etukäteen ja suunnitellaan, missä ne tauot pidetään, että ne olisivat riittäviä, arvelee Ahola.

Turvavyöt kiinni myös bussissa

Vaikka teemavalvonnan pääpaino onkin nimenomaan kuljettajissa ja kalustossa, myös matkustajien toivotataan ottavan turvallisuuskysymykset huomioon. Ylikonstaapeli Oiva Ahola muistuttaa, että bussissakin tulisi pitää turvavyö kiinni.

- Kyllä me se tiedetään, että osa ei käytä turvavyötä linja-autossa. Valvontatilanteessa kun bussiin noustaan, niin ne vyöt on tietysti aina nopeasti vedetty kiinni. Toivoisin kyllä, että vyötä käytettisiin, koskaan ei tiedä mitä voi sattua.

Lähteet: YLE Pohjanmaa

Lue seuraavaksi