Storgårds menestyksekäs Bostonissa

John Storgårds sai myönteisen vastaanoton debyyttikonsertistaan Boston Symphony Orchestran johtajana 16.7. Ohjelmassa oli muun muassa Sibeliuksen Finlandia ja 5. sinfonia.

musiikki
John Storgårds
John StorgårdsMika Kanerva

The Boston Globen kriitikko Jeremy Eichler piti viikonloppuna Storgårdsin johtamaa Sibelius-konserttia mielenkiintoisempana kuin Kurt Masurin Schumann-Dvorak-konserttia.

Berkshire Eaglen Andrew L. Pincus taas toteaa Storgårdsin olevan melko tuntematon USA:ssa, mutta seuraavan Esa-Pekka Salosen ja Osmo Vänskän jalanjälkiä. Hänen mukaansa koko konsertti oli piristysruiske Kurt Masurin "masentavan illan" jälkeen. Erityisesti hän ihailee Storgårdsin orkesterista aikaansaamaa äänellistä loistoa.

Taiteelliseksi johtajaksi?

Michael Miller Berkshire Reviewista toteaa artikkelinsa lopuksi, ettei BSO ole löytänyt pelkästään huippuluokan vierailevaa kapellimestaria, vaan pitää Storgårdsia houkuttelevana kandidaattina Boston Symphony Orchestran taiteelliseksi johtajaksi.

Hän toivookin valintakomitean harkitsevan Storgårdsia vakavasti kyseiseen tehtävään. Perusteluina Miller esittää Storgårdsin musiikillisen laaja-alaisuuden ja teknisen taitavuuden.

Storgårdsin menestyksekäs debyytti johti myös pikaiseen uusintakutsuun, joka toteutunee Bostonissa jo kaudella 2012-13.

Lähteet: YLE Uutiset