Rauma kukoistaa Pitsiviikolla

Viime lauantaina käynnistynyt Rauman Pitsiviikko kerää vieraita ympäri Suomen. Pitsinäyttelyiden lisäksi myös muu käsityötaide ja esimerkiksi musiikki on hyvin edustettuna erilaisissa näyttelyissä ja tapahtumissa. Myös hotellit täyttyvät hetkellisesti.

Kotimaa
YLE

Pitsiviikko tarjoaa kävijöille moniulotteista ohjelmaa. Kaupungin pienissä gallerioissa, työhuoneissa ja käsityöläismarkkinoilla nähdään myös taikuutta, teatteria ja musiikkia.

Tiistai-iltana valittiin tämän vuoden pitsimissiksi naantalilainen Anette Mankolanaho. Pitsimissikilpailu on järjestetty Raumalla pitsiviikon yhteydessä jo yli 30 vuoden ajan.

Eri tapahtumissa käy viikon aikana useita kymmeniä tuhansia vieraita. Viikko kerää parhaana päivänä arviolta 30 000 ihmistä. Rauman kaupungin matkailupäällikkö Irene Villasen mukaan Pitsiviikko näkyy myös hotellien käyttöasteessa.

- Rauma on täynnä ja meno tiivistyy loppuviikkoa kohti. Satunnaisille kävijöille löytyy vielä tilaa, mutta uskoisin että loppuviikon Mustan pitsin yö on jo täynnä. Eli perjantain ja lauantain välinen yö, toteaa Villanen.

Pitsinnypläyksen ympärille syntynyt Rauman Pitsiviikko on kehittynyt muutaman vuosikymmenen aikana koko perheen kaupunkitapahtumaksi, joka vaalii pitsinnypläyksen ja käden taitojen perinnettä.

Raumalla on pitkät perinteet pitsinnypläyksessä. Historialliset lähteet mainitsevat Rauman pitsinnypläyksen ensi kertaa 1740-luvulla.

Lähteet: YLE Satakunta