Turun musiikkijuhlien lipunmyynti hyvässä vauhdissa

Runsaan viikon kuluttua alkavien Turun Musiikkijuhlien lipunmyynti on ollut vilkasta. Erityisen kysyttyjä ovat olleet Mariinski-teatterin ja näyttelijä John Malkovichin esitykset.

kulttuuri
Näyttelijä John Malcovich esiintyy The Giacomo Variations -näytelmässä.
Näyttelijä John Malcovichin tähdittämä The Giacomo Variations on jo lähes loppuunmyyty.Nathalie Bauer

Tämänkertaisille Turun musiikkijuhlille antaa erikoisväriä Turku 2011 Euroopan kulttuuripääkaupunkivuosi, joka mahdollistaa monien isojen tapahtumien järjestämisen.

- Ennakkomyynti on ollut ilahduttavan vilkasta. Valeri Gergijevin johtaman Mariinski-teatterin orkesterin 11.8. järjestettävään Ariadne auf Mariisky konsertiin on vielä lippuja jäljellä. Perjantain konserti on loppuunmyyty. Myös John Malkovichin kamarimusiikkinäytelmä The Giacomo Variations on myynyt niin hyvin, että liput ovat näihin kahteen esitykseen käytännöllisesti katsoen myyty, kertoo musiikkijuhlien tiedottaja Inka-Maria Pulkkinen.

Kulttuuripääkaupunkivuosi värittää

Tämän vuoden Turun musiikkijuhlien erityispiirteenä on se, että limittäin musiikkijuhlien omien tapahtumien kanssa järjestetään yhteistyössä Turku 2011 Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden tapahtumia. Tällaisia ovat esimerkiksi torstaina 11.8 Turun linnassa järjestettävä ooppera D ' Alvida in Abo, joka sijoittuu muinaiseen Turkuun. Myös Carita Mattilan, Matti Salmisen ja Eero Silvastin tähdittämä Viva La Diva konsertit viikko Turun musiikkijuhlien jälkeen. Myös nämä ovat vetäneet hyvin ennakkomyynnissä.

Kevätuhri säväyttää

Jo Turun musiikkijuhlien avajaiskonsertista 5.8. Turun konserttitalolla on lupa odottaa huikeaa elämystä. Siinä Turun filharmoninen orkesteri esiintyy johtajanaan karismaattinen ranskakaiskapellimestari Francois-Xaviet Roth. Solistina on Topi Lehtipuu. Erityisen mielenkiintoinen on ohjelmaan kuuluva Stravinskin Kevätuhri, missä huikeaan musiikkiin yhdistyy tanssi ja elokuva.

- Kevätuhrista nähdään varmaan huikean uniikki versio. Taustalle projisoidaan elävää kuvaa ja lavalla esiintyy neljä breakdance-tanssijaa, jotka tulevat Ranskan vanhoista siirtomaista. He ovat oman alansa ansioituneita taitureita, joten luvassa on jotakin ainutlaatuista, ennakoi Pulkkinen.

Suurin festivaali

Turun musiikkijuhlien tavoitteena on myydä tänä vuonna seitsemäntuhatta pääsylippua omiin tilaisuuksiinsa. Luvassa on runsaat 50 konserttia, eli kyseessä on kaikkien aikojen suurin musiikkijuhlatapahtuma Turussa.

-Tällä hetkellä on myyty jo noin viisituhatta lippua, eli viime vuoden lipunmyynnistä ollaan jo edellä. Kaikkiaan tilaisuuksiin odotetaan selvästi yli kymmentätuhatta kävijää. Meillähän on paljon myös ilmaiskonsertteja, selvittää Pulkkinen.

Lähteet: YLE Turku