Hyppää sisältöön

Hursti: Leipäjonoista tullut ajojahdin kohde

Hyväntekeväisyystyöntekijä Heikki Hursti tyrmää väitteet, joiden mukaan leipäjonot aiheuttaisivat huomattavaa epäjärjestystä Helsinginkadulla. Hänen mukaansa kaikki Kallion ongelmat yritetään nyt laittaa hyväntekeväisyysjärjestön niskoille. Pakon edessä hän on kuitenkin valmis lähtemään alueelta.

Heikki Hursti. Kuva: Yle

Heikki Hursti kiistää väitteet, joiden mukaan leipäjonot aiheuttaisivat vakavia häiriöitä ja alentaisivat asuntojen hintoja Helsinginkadulla.

Hän kummeksuu Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyön saamaa varoitusta leipäjonojen aiheuttamista haitoista. Varoitus tuli korttelissa toimivalta isännöitsijältä.

Hurstin mielestä ruokaa ja vaatteita hakevia köyhiä on ryhdytty syyttämään nyt myös sellaisen epäjärjestyksen aiheuttamisesta, johon jonoilla ei ole osaa eikä arpaa.

- Meillä on 2-3 järjestyksenvalvojaa ovella koko ajan. He puuttuvat tilanteeseen, jos on tarvetta on. Jos asukkaat valittavat, niin kyllähän isännöitsijän pitää tulla paikalle katsomaan tilannetta. Kysyin isännöitsijältä, onko hän käynyt katsomassa ruokajonoa, niin hän sanoi, ettei ole.

- Kyllä minä näen, että tässä on selvä ajojahti päällä, Hursti sanoo.

Veikko Hurstin elämäntyön jatkaja, poika Heikki Hursti on kuitenkin valmis taipumaan ruoan jakamisesta Helsinginkadulla, mikäli tilanne niin vaatii.

- Niin kuin olen joskus sanonut, minä en jää kenenkään kanssa tappelemaan. Siirrytään sitten muualle ja katsotaan mistä saataisiin parempaa tilaa.