1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Nopeajalkainen ehtii vielä alennusmyynteihin

Alennustuotteet ovat käyneet hyvin kaupaksi. Lämpimästä kesästä huolimatta asiakkaat ovat löytäneet tiensä myymälöihin ja kesäkauppa on käynyt entiseen tapaan.

Alennusmyynnit ovat jo loppusuoralla. Kuva: YLE / Kymenlaakso

Kaikki kesäiset tuotteet kuten t-paidat, uima-asut ja sandaalit ovat olleet kysyttyä tavaraa. Kajaanilainen Päivi Räisänen etsi tuotteiden joukosta vaatteita ja sisustustuotteita.

- Olin ihan yllättynyt, että oli kokoja tosi hyvin. Tuli ainakin itselle ja lapselle hankittua jo hyvissä ajoin ihan normaalihinnalla kesävaatteita. Nyt olen vain syksyä varten katsonut työvaatteita ja lapselle kouluvaatteita.

Syksyn tuotteet tulevat jo vähitellen kauppoihin kesätuotteiden tilalle. Juhannuksena käynnistyneet alennusmyynnit alkavat olla loppusuoralla ja alennuslaareista löytyy enää rippeitä. Nopeat syövät hitaat, niin myös alennusmyynneissä.

- Alennustuotteita jonkun verran löytyy, mutta kyllähän ne rippeitä ja hajakokoja alkaa olla mitä alennuksessa on. Semmoinen nopeajalkainen vielä ehtii, kertoo kauppias Tapio Piipponen.

Lämpimästä kesästä huolimatta alennusmyynnit ovat vetäneet asiakkaita. Lomalaiset viettävät kesäpäivän mielellään ulkoillen ja tulevat ostoksille vasta illemmalla. Sotkamossa sijaitsevan Intersport Piipposen asiakkaista suurin osa on matkailijoita.

- Vuokatti on tuossa vieressä ja sieltä tulee paljon turisteja. Meillähän on pihamyymälä erikseen, jossa on helppo käydä ja saa olla tuossa ulkosalla katoksien alla.