1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tampere

Jama Jaman positiivisuus toi tittelin

Asiakaspalvelija Jama Jama on valittu vuoden positiivisimmaksi tamperelaiseksi. Ehdotuksia tamperelaisten nuorkauppakamerien kampanjaan saatiin yli 2 000. Yleisöäänestys ja valitsijaraati olivat voittajasta yksimielisiä.

Tampere
Jama Jama
YLE / Jan Hynnä

Perustelujen mukaan Jama Jama saa työssään poikkeuksellisen positiivisella asenteella ihmiset hyvälle tuulelle. Hän ymmärtää myös pienten tekojen merkityksen.

- Jama Jama on aurinkoinen, iloinen ja palvelualtis persoona. Saamansa julkisuuden myötä ei hän ole muuttunut ihmisenä, vaan arvostaa elämän perusarvoja ja tavallista arkea. Jaman erityisen positiivinen asenne on huomioitu julkisuudessakin, ja Jamalla on muun muassa facebook-ryhmässä vankka joukko faneja, raati kirjoittaa.

Positiivisin Tamperelainen 2011 edustaa Tamperetta valtakunnallisessa Vuoden Positiivisin Suomalainen -kilpailussa syksyllä. Viimeksi valtakunnallisen kilpailun voitto tuli Tampereelle vuonna 2006, jolloin voittajaksi kruunattiin Kiira Korpi.

Positiivisimman tamperelaisen kruunua ovat vuosien varrella kantaneet Jama Jaman ja Korven lisäksi muun muassa Jonne Aaron, Eila Roine, Ransu-koira ja Mummon Kammari.

Likat lenkkeilivät arjen sankareiksi

Koska hyviä ehdotuksia vuoden positiivisimmaksi tamperelaiseksi saapui runsaasti, raati halusi myöntää myös Arjen Sankari -palkinnon. Sen saaja levittää positiivisuutta, iloa ja elämänmyönteisyyttä ympärilleen.

Arjen sankariksi valittiin Likkojen Lenkki -kuntoliikuntatapahtuma, jonka kehuttiin tuovan vuosittain tuhansien naisten arkeen keväisen piristysruiskeen.

- Työyhteisöjä ja kaveriporukoita yhdistävä tapahtuma on täynnä liikunnan riemua ja iloa, upeaa naisenergiaa sekä huippuviihdettä. Tapahtumasta saatavilla varoilla tuetaan paikallisesti lasten ja nuorten urheilu- ja harrastustoimintaa, raati perusteli.

Lähteet: YLE Tampere

Lue seuraavaksi