Hyppää sisältöön

Britanniassa kuninkaalliset häät tänäkin viikonloppuna

Britannian kuninaallisessa perheessä juhlitaan jälleen häitä. Tällä kertaa häät ovat huomattavasti pienemmät kuin miljardeja katsojia huhtikuussa keränneet prinssi Williamin ja Catherinen häät. Nyt avioon astuu kuningattaren tyttärentytär Zara Phillips.

Zara Phillips ja Mike Tindall poistuvat prinssi Williamin ja Catherine Middletonin häistä Lontoossa 29.4.2011. Kuva: POOL / EPA

Phillips, 30, avioituu kihlattunsa Mike Tindallin, 32, kanssa lauantaina Skotlannissa, Edinburghin Cannongaten kirkossa. Häät pidetään vain parin ystävien ja sukujen läsnäollessa. Koko kuninkaallinen perhe kuitenkin osallistuu häihin.

Kirkkoseremonian jälkeen vastaanotto järjestetään läheisessä Holyroodhousen palatsissa, kuningattaren virallisessa Skotlannin-asunnossa.

Phillips on prinsessa Annen nuorin lapsi ja kruununperimysjärjestyksessä kolmastoista. Hänellä ei kuitenkaan ole äitinsä pyynnöstä kuninkaallista titteliä.

Lisäksi morsiusparista kumpikin on maailmanluokan urheilutähtiä. Sulhanen on entinen rugbyn maajoukkuepelaaja ja morsian kenttäratsastuksen Euroopan- ja maailmanmestari.