1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Aseharrastajat tyrmäävät Tuomiojan ehdotukset aseiden säilytyksestä

Pääkaupunkiseudun suurin ampumaseura Sibbo Skyttegille pitää mahdottomana ulkoministeri Erkki Tuomiojan ehdotusta aseieden säilyttämisestä seurojen valvotuissa tiloissa. Seuran jäsenillä on arviolta useita tuhansia aseita.

Kotimaan uutiset
pistooli
Simo Kymäläinen / Yle

Seuran puheenjohtaja Elof Juselius pitää tarvittavan asevaraston rakentamista mahdottomana.

- Jäsenistöllä voisi olla noin 6 000 - 10 000 asetta. En osaa edes kuvitella, minkälaista varastoa ja valvontaa se vaatisi. Se vaatisi useamman vartijan ja lukitun tilan. En tiedä, onko armeijallakaan tällaista tilaa. Jos on, niin se on aika tiukasti vartioitu.

Aselakiin tuli joitain kiristyksiä jo tänä kesänä. Aseluvan saamiseksi pitää nykyään hankkia ampumaseuran todistus ampumaharrastuksesta. Seuroissa näitä todistuksia kirjoittavat kouluttajat, jotka puolestaan kouluttaa poliisi. Ensimmäisiin poliisin koulutuksiin on ollut kova tunku.

- Ensimmäinen poliisin koulutus buukattiin täyteen suunnilleen kahdessa tunnissa. Toivon mukaan vuoden vuoden lopussa järjestetään uusia koulutuksia, joihin ehdimme kyytiin.

Vaikka Sipoon ampumaseurassa tyrmätään uusi ehdotus aseiden säilytyksestä, harrastajat eivät täysin tyrmää aselain tarkennuksia.

- Lain tiukentaminen on ollut paikallaan. Mielestäni niillä ihmisillä ei pidä olla asetta, jotka eivät sitä osaa käsitellä tai joilla ei muutenkaan ole edellytyksiä asetta pitää.

Lähteet: YLE Helsinki

Lue seuraavaksi