1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Päivi Räsänen: Hätäkeskusten sijoituspaikat vielä tarkistettava

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) aikoo vielä tarkistaa hätäkeskusten sijoituspaikat. Hätäkeskusalueiden vähentämisestä kuuteen tuskin luovutaan, mutta hätäkeskusten sijoituspaikat Räsänen haluaa vielä käydä läpi.

Kotimaan uutiset

Hallitusohjelman mukaisesti hätäkeskusuudistus arvioidaan, mikä tarkoittaa sisäministerin mukaan uudistuksen toimivuuden tarkastelua turvallisuuden, alueellisen yhdenvertaisuuden ja henkilöstön näkökulmasta, ei kuitenkaan automaattisesti edellisellä hallituskaudella tehdyn uudistuksen kumoamista.

Viidentoista hätäkeskusalueen supistamisesta kuuteen voitaisiin luopua lähinnä vain, jos rahaa saataisiin lisää 10 miljoonaa euroa.

Suunnitellun kuuden hätäkeskuksen sijoituspaikat Päivi Räsänen haluaa kuitenkin selvittää.

- En sano, että niihin tulee muutoksia, mutta haluan käydä sen läpi, ovatko ne nyt varmasti oikeat paikat.

- Toki tässä on vielä mahdollista muutokseenkin, mutta se tieto, mikä minulla on ja ne selvitykset, mitä olen saanut, on se, että mikäli päädytään siihen, että hätäkeskusalueita on suunniteltua kuutta aluetta enemmän, se vaatii myös enemmän resursseja.

Räsänen muistuttaa, että hätäkeskusten sijoituspaikkapäätös on tehty sisäministeriön sisäisenä päätöksenä. Sitä ei ole käsitelty eduskunnassa.

Hätäkeskusten sijoituspaikoiksi on sunniteltu Keravaa, Oulua, Kuopiota ja Kouvolaa, Poria, Vaasaa ja Turkua.

Lähteet: YLE Häme

Lue seuraavaksi