IS: Harri Olli ryhtyi valmentajaksi

Entinen mäkihyppääjä Harri Olli on ryhtynyt mäkihyppyvalmentajaksi. Hän valmentaa rovaniemeläislähtöistä Kimmo Yliriestoa yhdessä hyppääjän isän kanssa. Asiasta kertoo Iltasanomien verkkosivut.

Harri Olli
Harri Olli
Harri Olli aloittee uutta uraansa nyt valmentajana.YLE

Harri Olli aloittelee uraa nyt mäkihyppyvalmentajana. Hänet on nähty kuluneena kesänä useasti hyppyrimäen juurella Rovaniemellä. Olli kuuluu ystävänsä Kimmo Ylirieston valmennustiimiin ja on käytännössä vastannut tämän hyppyharjoituksista ja niiden palautteesta.

Ylirieston valmennustiimiin kuuluu myös Kimmon isä Ahti Yliriesto. Hänen mukaansa kaksikko oli alkukesästä sopinut yrittävänsä yhdessä viedä Yliriestoa eteenpäin.

Kimmo Yliriesto, 28, on nuorten joukkuemäen maailmanmestari talvelta 2001. Aikuisten arvokisaedustuksia hänellä ei ole. Viimeksi Yliriesto edusti Suomea maailmancupissa kaudella 2009-10.

Harri Olli lopetti oman uransa tammikuussa. Harri Ollin uran huippusaavutuksiin kuului MM-hopea Sapporosta vuonna 2007 ja kaksi joukkuemäen MM-mitalia. Joukkue voitti hopeaa Oberstdorfin lentomäessä vuonna 2008 ja pronssia Planicassa vuonna 2010.

Uransa jälkeen Olli on työskennellyt suksihuoltajana ystävänsä omistamassa yrityksessä Rovaniemen Ounasvaaralla.

Lähteet: YLE Lappi