Asennetuuletusta sähkömopolla - sairaus ei estä elämästä

Kanta-Hämeen MS-yhdistyksen aktiivit Paula Helin ja Pia-Nina Vekka hurauttavat sähkömopolla Hämeenlinnasta Hollolaan. Tempauksella naiset haluavat todistaa, että vakava sairaus ei ole este taikka hidaste elämälle. Nurkkaan ei tarvitse jäädä.

Naiset valmistautuvat sähkömopoajeluun

Sähkömopotempaus sai alkunsa paukkupakkasilla, kun naiset perustivat Facebookiin ryhmän Jos 2 000 liittyy, ajamme sähkömopolla Hämeenlinnasta Hollolaan. Tykkääjien määrä ylitti toukokuussa kansainvälisen MS-päivän jälkeen vaaditun rajan ja siitä asti naiset ovat valmistautuneet matkaan täyttä häkää. Suuri päivä on edessä nyt.

- Nyt ei jännitä, vaan tuntuu todella hyvältä. Matkaa on suunniteltu niin monta kuukautta, että on todella mahtavaa että tämä on totta nyt. Olemme saaneet niin paljon tukijoukkojakin, että ajelulle on ilo lähteä.

Odotukset matkan suhteen ovat siis korkealla ja naiset toivovat myös sään suosivan koko päivän kestävää matkaa.

Vakavaa asiaa tyylillä

Naiset aikovat edetä matkallaan tyylillä, vauhti ei ole pääasia. Tyylistä pidetään huolta oikein kunnolla, sillä sponsoriyritykset meikkaavat naiset ja tekevät heille kampaukset. Myös kynnet on tuunattu ajovaatteisiin sopiviksi –myös varpaankynnet, sillä ajokenkinä on sandaalit. Kaiken glitterin alta löytyy kuitenkin vakava sanoma.

- Haluamme tuoda esille sen, että ihmisen ei tarvitse jäädä pois elämän mukavista asioista, jos sairastaa vakavaa sairautta, oli se sairaus mikä vain. Sitten vaan löydetään ne omat konstit millä voidaan mennä ja tehdä mukavia asioita ja pitää hauskaa.

Tempaus on samalla myös kunnianosoitus tänä vuonna 30 vuotta täyttävälle Kanta-Hämeen MS-yhdistykselle, jonka aktiivijäseniä naiset ovat. Naiset haluavat kiinnittää huomiota myös ihmisten liikennekäyttäytymiseen. Sähkömopo on verrattavissa jalankulkijaan ja sen maksimivauhti on 15 km/h. Kapeilla ja vilkkailla teilä tulee ottaa kaikki kulkijat huomioon, myös ne hitaammin etenevät.

Tempaus alkoi Hämeenlinnan torilta ja etenee sieltä Tuuloksen kautta Hollolaan. Matkan etenemistä voit seurata tempauksen Facebook-sivuilta (siirryt toiseen palveluun).

**

Tempauksen jälkeisenä päivänä matkalaisilla oli mieli korkealla. "Sähkömopomatka Hämeenlinnasta Hollolaan sujui loistavasti ja nosti tunnelman niin kattoon, että ei ole olemassa riittävästi laatusanoja sitä kuvailemaan. Matkan varrella kannustamassa olleiden ihmisten vastaanotto oli uskomattoman lämminhenkistä", he kertovat.

Hollolaan saapuminen ja siellä vastassa olevien ihmisten määrä veti puolestaan matkaajat hiljaisiksi. Päätepisteessä matkaajat palkittiin kukkaseppelein ja kuohujuomin. Seuraavaksi tempaisijat keskittävät voimansa Kanta-Hämeen MS-yhdistyksen marraskuisiin 30-vuotisjuhliin, mutta sen jälkeen heistä ehkä kuullaan taas.