Lennot sujuneet aikataulussa, sovittelu jatkuu sunnuntaina

Päivän lennot ovat lähteneet perjantaina aikataulussaan, kerrotaan Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Useat lennot olivat myöhässä torstaina Tampereen aluelennonjohdon sairastapausten vuoksi. Lennonjohtajien työehtokiistan sovittelu puolestaan jatkuu sunnuntaina.

Kotimaa

Myös Helsinki-Vantaan lennonjohdossa oli eilen sairastumisia. Helsinki-Vantaalla torstain lentoliikennettä häiritsi myös poikkeuksellisen rankka sade.

Suomen lennonjohtajien yhdistyksen jäsenet eivät tällä hetkellä paikkaa sairastumisia, koska heillä on työehtokiistan vuoksi yli- ja hälytystyökielto.

Lennonjohtajien työriidan neuvottelut katkesivat tiistaina. Neuvotteluja Palvelualojen työnantajien (PALTA) ja Suomen Lennonjohtajien Yhdistyksen (SLJY) välillä jatketaan ensi sunnuntaina valtakunnansovittelija Esa Lonkan johdolla. Jos kiistaan ei saada sopua ensi viikon tiistaihin mennessä, lennonjohtajat uhkaavat pistelakoilla. Pistelakkojen oli määrä alkaa jo 19. heinäkuuta, mutta työministeri Lauri Ihalainen siirsi niitä.

PALTAn mukaan neuvotteluja hiertävät muun muassa lennonjohtajien työvuorojen tauotusta koskevat kysymykset ja palkankorotukset.

Lähteet: YLE Uutiset