Itä-Afrikan lapset saavat kukkaron nyörit heltymään

Tällä viikolla Lahden katukuvassa on näkynyt Unicefin lipaskerääjiä. Lauantaina jatkuvassa lipaskeräyksessä kerätään varoja Itä-Afrikan lasten hyväksi. Lahtelaiset ovat avokätisiä lahjoittajia hyvän asian puolesta.

varainhankinta
Somalinaiset täyttävät vesikanistereita yhteisen vesilähteen äärellä.
Dai Kurokawa / EPA

-Itä-Afrikassa on tällä hetkellä pahin ruokakriisi yli 20 vuoteen. Somaliassa 4 miljoonaa ihmistä on vaarassa kuolla nälkään, Leena Kemppi Lahden Unicefin paikallisryhmästä kertoo.

Tarkemmin eriteltynä keräyksen tuotto menee lasten perustarpeiden ylläpitoon.

- Lipaskeräyksen tuotoilla hankitaan Itä-Arfikan lapsille ruokaa, lääkkeitä, rokotteita, ensiapupakkauksia, vaatteita, vilttejä, hygieniatarvikkeita sekä tietenkin puhdasta vettä, Kemppi listaa.

Avokätistä lahjoittamista

Kemppi on kiitollinen lahtelaisille, jotka osallistuvat lipaskeräykseen avokätisesti.

- Olen todella kiitollinen, että lahtelaiset osallistuvat keräykseen. Vaikka ihmisiä on näin loma-aikaan vähemmän liikkellä kaupungissa, niin ne jotka rahaa lahjoittavat ovat todella avokätisiä, Kemppi kertoo.

- Paljon on lahjoitettu jopa setelirahoja.

Käteisen rahan vähyys ongelma lipaskerääjille

Ongelma, joka sekä lipaskerääjillä että halukkailla lahjoittajilla tulee usein vastaan, on käteisen rahan vähyys.

- Ihmisillä ei ole mukanaan käteistä rahaa, vaan ainoastaan pankkikortti. Monet käyvät kuitenkin nostamassa automaatilta rahaa ihan keräystä varten, Kemppi kertoo.

- Toivottavasti tulevaisuudessa kehitetään keräyslippaita joihin käy myös pankkikortti. Se helpottaisi toimintaamme huomattavasti, Kemppi naureskelee.

Lähteet: YLE Lahti