1. yle.fi
  2. Uutiset

Naisvankien määrä työsiirtolatöissä kasvaa

Naisten osuus työsiirtolatöissä tulee kasvamaan. Työsiirtolatöiden tavoite on valmentaa rangaistusta suorittavia henkilöitä normaaliin työelämään, kun vapaus taas koittaa.

Kotimaan uutiset
Mies ja nainen seisovat vankityönä valmistuneella rantamuurilla
Rantamuurilla Vanajan vankilan määräaikainen johtaja Marjatta Kurri ja Hämeenlinnan kaupungin puistopuutarhuri Jouko Keskimaa.YLE / Timo Leponiemi

Naisten osuus vangeista on viime aikoina ollut selvästi kasvussa samaan aikaan, kun vankimäärä muuten on laskenut. Se lisää tarvetta saada myös naisvangeille sopivia töitä vankilan ulkopuolelta, kertoo Hämeenlinnassa sijaitsevan Vanajan vankilan määräaikainen johtaja Marjatta Kurri.

- Kahden, kolmen viime vuoden aikana meidän yhteistyökumppanit ovat työllistäneet myös naisia ja se on ollut erittäin hyvä asia.

- Naisten osuus varmaan tulee kasvamaan ja toivottavasti ainakin kasvaa siinä mielessä, että myös naiset pääsisivät kokeilemaan niin sanottua normaalia työtä laitoksen ulkopuolella.

Yksi suuri vankityövoiman työllistäjä on jo vuosia ollut Hämeenlinnan kaupunki, jonka teettämä Mäntykärjen rantamuuri Aulangolla on juuri valmistunut.

- Vanajan vankila on vapauteen valmentava yksikkö ja sitä kautta kaikki aktiivitoimintaan osallistuminen, työnteko erityisesti, tähtää siihen, että rangaistusta suorittavalla henkilöllä olisi enemmän valmiuksia vapauduttuaan lähteä ihan nomaaliin työelämään mukaan. Se on meidän keskeinen tavoite, sanoo Kurri.

Hämeenlinnan kaupunki työllistää viitisentoista vankia. Työkohteita on muun muassa Kaupunginpuistossa ja kansallisessa kaupunkipuistossa. Esimerkiksi Kaupunginpuistossa on ollut töissä enimmillään jopa kahdeksan naisvankia.

Lähteet: YLE Häme

Lue seuraavaksi