Riksan kyydissä ympäri Kemiä

Aurinkoisina päivinä Kemin kaduilta voi bongata kirkkaanpunaisen polkupyörän, jossa on kolme pyörää, takapenkki ja oma katos. Kyseessä ei tietenkään ole mikään tavallinen pyörä vaan Kiinasta Suomeen tuotu riksa.

Riksha
Riksan pysäkki sijaitsee Kemin sisäsatamassa. Kuljettaja Ville Soikkeli ja yrittäjä Hannu Kankaanpää toivottavat asiakkaat tervetulleiksi kyytiin.YLE / Risto Koskinen

Kyseinen riksa on osa Hannu Kankaanpään ja Juha Mäkikankaan ideaa elävöittää Kemin kaupungin keskustaa ja tarjota ihmisille mieleenpainuva kyyti muutamalla eurolla.

- Riksa tuotiin viime kesänä suoraan Kiinasta. Kyydissä on ollut muun muassa hääpari sekä polttari- ja synttäriporukoita, Kankaanpää kertoo.

Kankaanpään mukaan riksoja on Suomessa varsin vähän. Kankaanpää arvioi, että Kemin lisäksi vain Helsingissä ja Lappeenrannassa pääsee riksan kyytiin.

Kemissä riksaa kuljettaa uintia harrastava Ville Soikkeli. Hän kertookin, että riksalla ajaminen käy hyvin kuntoilusta. Soikkelin mukaan asiakkaat ovat tykänneet riksan kyydistä.

- Asiakkaat ovat pitäneet kyytiä hyvin hauskana ja erilaisena kokemuksena. Myös autoilijat ovat ottaneet riksan hyvin huomioon liikenteessä, Soikkeli sanoo.

Lähteet: YLE Perämeri