1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Deportivo Alavés

Vesiremontti jatkuu Ylämaalla

Lisää alavesisäiliöiden osia joudutaan vaihtamaan ja tämän johdosta vedenjakelu katkaistaan koko Ylämaalla yhdeksi yöksi ensi viikolla.

Vedenjakelu katkaistaan ensi viikon tiistain ja keskiviikon väliseksi yöksi. Katkos kestää mahdollisesti aamuseitsemään.

- Voi olla että on ohi jo muutamassa tunnissa, tässä on varaa yllätyksille, sanoo tuotantomestari Tommy Vesterlund Lappeenrannan Energiasta.

Katkoksen aikana muun muassa kahden vesisäiliön välisen putken venttiili vaihdetaan. Lisäksi vaihdetaan yksi vesimittari uuteen.

Muurahaiset ongelmana

Tämän viikon aikana on muun muassa tyhjennetty Ylämaan isoin alavesisäiliö, parannettu luukkujen tiiviyttä, poistettu märkä puutavara luukkujen ympäriltä ja otettu vesinäytteitä. Vesinäytteissä ei ole ollut merkittäviä muutoksia edellisiin, eli vedessä on edelleen bakteereja.

Kostuneita puuosia ovat nakertaneet muurahaiset, minkä takia vesi on likaantunut. Puuosat on vaihdettu muuhun materiaaliin, mutta muurahaisia on alueella edelleen.

- Niitä on vilistänyt pihalaattojen alueella. Laatat otetaan ensi viikolla pois, jotta saadaan muurahaiset ajettua, Vesterlund sanoo.

Vesterlundin mukaan ensi viikon jälkeen katkoksia ei pitäisi Ylämaalla olla.