Hyppää sisältöön

Nettipokerihuuma laantumassa

Internetissä pelattava pokeri menettää suosiotaan Suomessa. Ammatikseen pokeria pelaavien määrän arvioidaan laskeneen useista tuhansista noin tuhanteen pelaajaan. Peleistä on tullut kovatasoisia, eikä äkkirikastuminen enää ammattilaisten mukaan onnistu.

Kuva: YLE Uutisgrafiikka

2000-luvun puolivälissä Suomen vallanneen internetpokerihuuman aika on ohi. Voittaminen ei ole enää niin helppoa, kertoo pokeriammattilainen Aki Pyysing:

- Pelaajat ovat tulleet paremmiksi globaalistikin. Pitää pelata paremmin, ja kaikilla ei riitä halukkuutta tai rahkeita kehittää osaamistaan.

Pyysing kertoo, että muutos tuntuu kukkarossa.

- En samalla tavalla pysty saamaan tuloja, vaikka pelaan saman verran. Se kertoo siitä, että peli on tiukentunut.

Viimeisimmän varjon alalle heittivät uutiset Yhdysvalloista. Siellä kaksi isoa internetpokeria tarjoavaa sivustoa suljettiin epäiltyinä lain kiertämisestä. Kansainvälisen internetpokerin tulevaisuus onkin epäselvä.

Myös Suomessa puuhataan muutosta. Hallitusohjelmassa esitetään, että ulkomaisilla sivustoilla pelaamista rajoitettaisiin. Esitys saa pokeriammattilaiselta tylyn tuomion.

- Jos laki tulee, rajoituksia ryhdytään kiertämään, tai sitten muutetaan ulkomaille. Varmaan jonkin verran [pokerinpelaajia] muuttaisikin.

Syynä on, että ulkomaiset sivustot kokoavat virtuaalisiin pelipöytiin enemmän isolla rahalla mutta vähäisillä taidoilla pelaavia. Ammattilaisen on helpompi voittaa onnenonkijat.

Raha-automaattiyhdistyksen pokeripelipäällikkö Jussi Hietaranta ei ota kantaa hallitusohjelman kirjaukseen, mutta puolustaa RAY:n nettipokeria reiluna ja luotettavana nettipokerihuoneena.

- Ihmiset haluavat pelata niitä vastaan, joista kokevat saavansa voiton helpoiten. RAY:n sivusto on niille, jotka pelaavat viihdemielessä. Eivät ammattilaiset ole koskaan olleet meidän kohderyhmämme.

Nettipokeri on kuitenkin tärkeä osa-alue RAY:lle. Syksyllä RAY järjestää ensimmäiset nettipokerin SM-kilpailut. Jussi Hietarannan mukaan kisoihin odotetaan tuhansia pelaajia - myös niitä, jotka pelaavat ulkomailla ammatikseen.