1. yle.fi
  2. Uutiset

Ravihullussa Heikki Mantereessa välittyvät murre ja historia

Hollolalainen kulttuuripersoona Heikki Mantere surffailee viikonvaihteessa Tampereen ja Turun väliä. Käveleväksi historian kirjaksi luonnehdittu eläväinen mies käy Kuninkuusravien välillä pokkaamassa Suomen Kotiseutuliiton myöntämän Kotiseututyön mitalin Turussa.

kotiseutuyhdistykset
Heikki Mantere puhuu aitoa hollolalaista. Kesäteatteri on myös lähellä miehen sydäntä.YLE / Markku Lähdetluoma

Heikki Mantere on vankkumaton hevosurheilun kannattaja. Hän ei jätä kuninkuusraveja millään väliin, edes Kotiseutuliiton mitalin vuoksi. Tampereen kuninkuusravit ovat lähes kuusikymppisen Heikin elämässä 50. kuninkuusravit.

Turussa Suomen Kotiseutuliitto palkitsee Mantereen liiton korkeimmalla tunnustuksella, Kotiseututyön ansiomitalilla. Hänen lisäkseen myös 14 muuta ansioitunutta saa mitalin viikonvaihteessa.

Mitali annetaan henkilölle, jolla on maakunnallisia tai valtakunnallisia ansioiota kotiseututyössä tai erittäin merkittäviä ansioita paikallisessa kotiseututyössä.

Heikki Mantereella on näitä kaikkia ansioita.

Hän on monen kotiseutunsa yhdistyksen ja toimikunnan puuhamies ja vaikuttaja muun muassa Hollolan Kotiseutuyhdistyksessä, Heinäsuon kyläyhdistyksessä ja Hollolan historiatoimikunnassa.

Sanomalehtitoimittajana työskentelevä Mantere on toimittanut 24 kotiseutukirjaa ja kirjoittanut lukuisia historiikkeja. Hän on ollut myös Suomen Kotiseutuliiton valtuuston jäsen.

Hollolan kunnallispolitiikassa hän on ollut mukana parikymmentä vuotta.

Lähteet: Yle Lahti

Lue seuraavaksi