1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Meripäivillä vilkasta - juopuneita säilöön edellisvuosia enemmän

Kotkassa kolmatta päivää jatkuvilla Meripäivillä on käynyt vieraita runsaasti ja järjestäjien arvioiden mukaan likipitäen edellisvuosien tapaan. Tapahtuman kerrotaan sujuneen pääosin hyvin. Kymenlaakson poliisilaitoksen mukaan juopuneet ja tappelunnujakat ovat kuitenkin työllistäneet virkavaltaa.

Meripäivien yhteydessä järjestetään kaikkiaan 200 oheistapahtumaa. Lauantain ohjelmassa on erilaisten konserttien lisäksi muun muassa merilaulukilpailu ja pikkuväelle suunnattu lasten meripäivät, kertoo Kotkan kulttuurijohtaja Laura Päiviö-Häkämies.

Kymenlaakson poliisilaitoksen komisarion Timo Kuokkasen mukaan Meripäivien yhteydessä on otettu säilöön jonkin verran edellisvuotta enemmän ihmisiä juopumusten takia. Kaikkiaan puhutaan joistakin kymmenistä säilöönotoista.

- Normaaliviikonloppuun verrattuna hätäkeskuksen kautta tulleita poliisitehtäviä on ollut noin 2,5-kertainen määrä, mutta tämän päälle tulevat vielä jalkapartioinnin yhteydessä vastaan tulleet tehtävät, Kuokkanen kertoo.

Poliisi on panostanut Meripäivillä myös liikennevalvontaan. Myös joitakin lastensuojeluilmoituksia on kirjattu alaikäisten alkoholinkäytön vuoksi.

Lisäksi Meripäivien aikana Kymenlaakson poliisilaitos on tehostanut huumerikollisuuden valvontaa. Apuna on ollut huumekoira, joka on nuuskimalla pyrkinyt etsimään juhlakansan joukosta mahdollisia huumausainerikollisia. Poliisi on käyttänyt huumekoiraa apuna Meripäivillä jo vuodesta 2002.

Torstaina Meripäivien avajaisparaatia oli seuraamassa noin 20 000 - 30 000 ihmistä. Täsmällisempi arvio koko tapahtuman kävijämäärästä valmistuu sunnuntaina, joka on Kotkan Meripäivien päätöspäivä.