Finavia: Lentoja ei peruta lakon vuoksi

Lentoasemia ylläpitävän Finavian mukaan lennonjohtajien mahdollisen lakon vaikutukset lentoliikenteeseen jäävät vähäisiksi. Yhtiö aikoo hoitaa lennonjohdon tehtävät lakon aikana esimiesvoimin.

Kotimaa
Helsinki-Vantaan lentokentän lähtevien lentojen aula.
Finavia

- Lähtökohtana on se, että kaikki lennot pystytään hoitamaan, kertoo Finavian lennonvarmistusliiketoiminnan johtaja Anne Ilola.

Vaikka lentoja ei jouduta lakkotilanteessa perumaan, lennot saattavat kuitenkin myöhästyä huomenna sekä Helsinki-Vantaan lentoasemalla että maakuntien kentillä. Finavian mukaan matkustajat saavat mahdollisista muutoksista tietoa parhaiten yhtiön internet-sivuilta.

- Uskomme, että mahdolliset viiveet ovat varsin maltillisia. Sen tyyppisiä muutaman minuutin viiveitä, joita voisi normaalisti syntyä esimerkiksi silloin, kun Euroopan kentillä on ruuhkaa. Uskon ettei matkustajille synny lakosta kovin suurta harmia, Ilola sanoo.

Mikäli lennonjohtajat menevät lakkoon, ensimmäinen pistelakko on huomenna tiistaiaamulla kello kuuden ja kahdeksan välillä. Finavian mukaan sitä seuraava pistelakko uhkaa torstaina iltapäivällä.

Lähteet: YLE Uutiset