Kaljakellujat unohtivat jälleen siivoamisen

Keravanjoella viikonloppuna järjestetty Kaljakellunta-tapahtuma aiheutti Vantaan kaupungille mittavan siivousurakan. Kaupunki varasi jälkien korjaamiseen kaksi ylimääräistä puhtaanapitoryhmää, jotka aloittivat työnsä jo kello viisi sunnuntaiaamuna. Tästä huolimatta joenvarren putsaamista jatketaan vielä tänään maanantaina.

Kuva: Yle

Kaupunki oli varautunut kellunnassa syntyvään jätteeseen tuomalla reitin varrelle neljä siirrettävää jätelavaa. Kelluntareitin lähtöpisteessä Tikkurilassa osallistujat täyttivät lavan itse, mutta siisteys unohtui tapahtuman edetessä.

Kaupungin siivousryhmät keräsivät reitiltä roskaa yhteensä lähes neljä jätelavallista lisää, kertoo vastaava puutarhuri Pirjo Aittoniemi.

- Alajuoksu, minne kellunta päättyi, oli lähes kokonaan siivoamatta, siellä olivat lavat tyhjänä. Järjestäjien siivousryhmä tuli vastaan sunnuntaina vasta siinä vaiheessa, kun oma porukkamme oli jo lopettelemassa.

Jätettä kerätään vielä pitkään

Aittoniemi on pettynyt kalkakellujien omaan panokseen siivoamisessa.

- Toivoin kyllä heiltä enemmän. Kun tällainen järjestetään, niin olisi hyvä, että ei verovaroin tarvitsisi puhtaanapitoa suorittaa, kun kerran lakikin sanoo, että jokainen korjaa omat jätteensä. Kyllä järjestäjillä pitäisi jätteenkeräys olla paremmin järjestettynä.

Maanantaiaamuna kaksi ryhmää lähtee vielä käymään joen rannan läpi. Samalla tarkastetaan kasvillisuudelle aiheutuneet vahingot.

- Yleensä pahvia ja styroksia löytyy kellujien jäljiltä vielä pitkän aikaa. Pahin roska on kuitenkin nyt saatu pois, Aittoniemi toteaa.